Matthias Meilland introduceert ons in de wereld van rozen

Matthias Meilland introduceert ons in de wereld van rozen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer u een boeket rozen van de bloemist of een roos van uw kwekerij koopt, realiseert u zich verre van het werk en vooral de tijd die deze prachtige bloem nodig heeft. Matthias Meilland, vertelt ons meer over de knowhow van de familie Meilland, rozenkweker sinds 1875.

Wat is het proces voor het maken van een roos?

Het is een beetje zoals bij ons: we kiezen een verscheidenheid aan "papa" rozen en een verscheidenheid aan "moeder" rozen en we deponeren het stuifmeel van de papen op de stamper van de moeder in het voorjaar om een ​​vrucht te verkrijgen die zal bevatten van nul tot negen zaden. En net als wij, zal elk individu in de broers en zussen anders zijn, zelfs als ze uit hetzelfde kruis komen. De kruising vindt plaats het eerste jaar en de tweede zal het zaad, ontkiemd, ons zijn eerste bloemen laten zien. Vanaf daar begint het selectiewerk, met een test van de nieuwe variëteiten die we op alle continenten en op verschillende breedten zullen testen. Het duurt 8 tot 12 jaar, afhankelijk van of het een plant is voor snijbloemen of voor tuinen. Vervolgens ontmoeten we twee keer per jaar al onze internationale agenten die verantwoordelijk zijn voor de selectie om te praten over de verschillende rassen en degene die we zullen ontwikkelen en degene die we moeten elimineren uit de duizenden nieuwe rassen die we elk jaar creëren ... Per jaar kunnen we ongeveer 10 variëteiten tellen die we na tien jaar selectie op de markt brengen. Dit jaar selecteren we de rozen die u over 10 jaar zult ontdekken.

Wat is een mooie roos voor jou?

Voor mij is er geen mooie roos omdat deze van smaken afhangt. Ik, ik hou van rozen met verhalen als mevrouw A. Meilland die in 1945 op de tafel van de afgevaardigden van de eerste vergadering van de Verenigde Naties of Pierre de Ronsard zat, gered van selectie door onze Duitse agent in de jaren '80 Maar professioneel zoeken we vooral naar het karakter van nieuwheid, schoonheid en vooral weerstand om elk jaar het beste aan het publiek te presenteren.

Waarom koos u ervoor om uw diensten aan particulieren aan te bieden? Is het werk anders?

We hebben al verschillende keren in onze geschiedenis gewerkt met personen die ons hebben opgeroepen om een ​​roos te selecteren die hun naam zal dragen. In dit geval nodigen we hen uit om met ons mee te gaan om de roos te kiezen die bij hen in onze velden past, net als bij de prestigieuze persoonlijkheden aan wie wij de rozen aanbieden zoals de Princess Grace of Monaco of populaire persoonlijkheden zoals Louis de Funès. Maar het werk is altijd hetzelfde, want het is zeldzaam dat klanten willen deelnemen aan het creatieproces omdat we, zoals gezegd, 8 tot 12 jaar moeten wachten en daarom heel geduldig moeten zijn.

Zou je je nieuwste privécreatie kunnen presenteren, de roos "Demoiselles de Larrivet Haut-Brion"?

Het is een prachtige witte roos omzoomd met roze en licht geparfumeerd. Na de grand cru "Demoiselles de Larrivet Haut-Brion" te hebben opgedragen aan hun drie dochters, wilden Christine en Philippe Gervoson, de eigenaren van Château Larrivet Haut-Brion, hen een roos aanbieden met dezelfde naam, die volledig aan hen was gewijd. Maar omdat ik de variëteiten met een prachtige geschiedenis leuk vind, ben ik blij dat het alleen zichtbaar is in dit prachtige pand. Deze unieke creatie markeert ook het begin van een saga om naar het kasteel te komen. Het pand, de toekomstige rozentuin, zal inderdaad vanaf 2014 nieuwe rozencollecties verwelkomen.

Eindelijk, waar kunnen we de mooiste rozen zien?

Het hangt allemaal af van wat je leuk vindt! Als u rozen wilt zien die nog niet bestaan, vindt u ze niet elders dan bij ons. Maar als u de geschiedenis van rozen wilt zien, zijn er zeer mooie tuinen in Frankrijk, zoals L'Haÿ-les-Roses in Val-de-Marne, waar u in het voorjaar prachtige oude rozen vindt. Maar ik hou van wandelen in het Parc de la Tête d'Or in Lyon, in Bagatelle in Parijs, waar alle nette rozentuinen altijd interessant zijn en waar we de mooiste soorten kwekers van over de hele wereld vinden. Onze praktische tuinvideo's


Opmerkingen:

 1. Neshakar

  Het is het zeer waardevolle stuk

 2. Labhruinn

  Ik vind dat je hebt misleid.

 3. Ronald

  Wat een schattig bericht

 4. Kagam

  Ik bedoel, je hebt het mis.

 5. Epeius

  Het is duidelijk dat hij het mis heeft

 6. Mandel

  Rather amusing opinionSchrijf een bericht