Landschapsadvies: een verhoogde tuin

Landschapsadvies: een verhoogde tuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Geïnspireerd door middeleeuwse moestuinen, maken groentetuinen in kuipen het gemakkelijk om heerlijke groenten te produceren, seizoen na seizoen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, vermoeien de rug niet en passen zich aan alle stijlen aan.

Hoe een moestuin in kuipen te schikken?

Het aantal en de grootte van de bakken is afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw tuin of op uw terras. Je kunt massieve rieten of kastanje kuipen laten bouwen, of kuipen kopen in een tuincentrum. De ideale hoogte is die welke het mogelijk maakt om te planten en oogsten zonder te bukken, met een hoogte van ten minste 90 cm. Vul de bakken dan gewoon met potgrond en voeg een laag compost toe, omdat groenten snel de hulpbronnen van de bodem uitputten. In de eerste dagen van de lente, als de grond is voorbereid en uitgezonden met de klauw, kunt u lentesalades, erwten of aardbeien planten volgens uw wensen ... Na de ijsheiligen, alle kans op vorst verwijderd, oude tomaten, komkommers en zomergroenten vinden plaats in de bakken. In de herfst komt de tijd van pompoenen, pompoen en wortelgroenten. Een vierkant kan worden gereserveerd voor aromatische planten (bieslook, tijm, basilicum, dragon, peterselie, munt, hartig ...) en een ander kan worden gewijd aan kinderen, bijvoorbeeld met radijs, cherrytomaatjes en aardbeien! Laatste tip: sommige sierbloemen zoals kosmos, goudsbloemen, zonnebloemen, Oost-Indische kers en goudsbloemen verbeteren de moestuin terwijl ze gewassen beschermen en bestuiving bevorderen.


Het advies van de tuinarchitect

Installeer een buitenkeuken, barbecue of zelfs een eenvoudige eethoek naast uw moestuin: hiermee kunt u uw vers geoogste groenten koken en proeven.

De accessoires


De bakken Verschillende modellen kuipen zijn verkrijgbaar in tuincentra. Gebruik hout en rieten voor een natuurlijke uitstraling of durf gekleurde hars om meer eigentijdse stijleffecten te creëren. Tel van 15 tot 100 € per bak.
De buitenkeuken In hout, metaal of corian concurreren buitenkeukens met vindingrijkheid. Ze bestaan ​​uit een kookplaat en een gootsteen en kunnen ook een barbecue, opslagruimten, een werkblad en vele accessoires bevatten. Vanaf 400 €.
Het tuinmeubilair Kleurrijke, roze of oranje metalen meubels brengen vrolijkheid in deze tuin. Vanaf 200 €.

De planten


Aromatische planten Anijs basilicum, gouden citroentijm, dragon, sinaasappelmunt, gewone peterselie, bieslook ...
groenten 18-daagse radijs, gemengde scheuten, rucola, sla en groene mosterd, cherrytomaat, pompoen (Cucurbita maxima 'Bright red Etampes'), pompoen, wilde erwten en zoete erwten, prei, kool ...
bessen Aardbeien (Fragaria vesca "Royal Capron"), kruisbessen ...
"Vriendelijke" of sierbloemen Reuzenkosmos (Cosmos bipinnatus ), goudsbloemen, zonnebloemen, goudsbloemen, Spaanse bonen, goudsbloemen ...

Geschat budget

Het budget voor het modelleren van een tuin hangt af van verschillende criteria: oppervlakte, bouwrijp maken, materiaalkeuze, variëteiten en accessoires ... Laat minimaal € 2.000 toe voor de aankoop van 6 bakken, een buitenkeuken , een tuinmeubelen, planten en zaden; en probeer zaden te snijden en uit te wisselen met je buren! Onze praktische balkon-, terras- en tuinvideo's


Video: Harry Pierik Tuinontwerp - De Sallandse Landschapstuin. Hof van Eden. 4KUHD


Opmerkingen:

 1. Leander

  Give Waar vind ik meer informatie over dit onderwerp?

 2. Moogugami

  Je moet hem vertellen dat je niet gelijk hebt.

 3. Kojo

  Het is opmerkelijk, het is een zeer waardevolle zin

 4. Abran

  Een enkel thema, interessant voor mij :)

 5. Mel

  Toch, enzovoort voor onbepaalde tijd

 6. Digrel

  Bravo, de briljante zin en het is tijdigSchrijf een bericht