Tuinboek: "Maak je eigen organische aromatische tuin"

Tuinboek: "Maak je eigen organische aromatische tuin"


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We planten vaak slechts een paar aromatische planten om onze gewassen te voltooien. Deze zijn echter zo talrijk en gevarieerd dat ze zeer grote mogelijkheden bieden; visueel evenals reuk of smaak. Met Brigitte Lapouge-Déjean en Serge Lapouge kweekt u eenvoudig uw aromatische planten zonder enige chemische stof te gebruiken.

(Her) ontdek de aromaten

Gemakkelijk te onderhouden, aroma's sieren vaak de paden van onze tuinen. Munt, basilicum, bieslook, peterselie, tijm, enz. Elke plant vereist specifieke teeltvereisten en heeft zijn eigen eigenschappen en toepassingen. Maar om volledig te profiteren van de voordelen, is het nog steeds noodzakelijk om er goed mee om te gaan en te weten wanneer u het moet kiezen. Volg hiervoor de vele tips van de twee auteurs van Maak je eigen organische aromatische tuin . Brigitte Lapouge-Déjean en Serge Lapouge, respectievelijk organische tuinier en tuinarchitect, zijn de auteurs van vele gespecialiseerde boeken en oprichters van de "Jardins de l'Albarède" in Dordogne, geclassificeerd als opmerkelijke tuinen. Het boek, dat gericht is op zowel nieuwe als ervaren tuiniers, belicht 58 verschillende aromaten; genoeg om de meest klassieke variëteiten te vervangen door nieuwe geuren, nieuwe smaken.

Groei de aromaten

Elke aromatische is het onderwerp van een bepaald bestand, geïllustreerd door de aquarellen van Loren Bes. De 100% natuurlijke zaai- en onderhoudstechnieken die specifiek zijn voor elke plant worden uitgelegd. Bovendien leer je hoe je je grond kunt voorbereiden, verplanten of zelfs hoe je de planten kunt vermenigvuldigen. Omdat de aromatische oogst een cruciale fase is, is een belangrijk deel van het werk eraan gewijd. Je zult kunnen onderscheiden wanneer ze al hun aroma's afgeven, onder welke omstandigheden je ze kiest of zelfs met behulp van welke tools. Maak je eigen organische aromatische tuin beoordeelt de verschillende mogelijke kweekruimtes: op de grond, in een plantenbak, in verhoogde kuipen, etc. Je kunt zelfs beginnen met het ontwerpen van een middeleeuwse tuin of aangelegde randen. Ten slotte, omdat aromaten afstotende eigenschappen hebben, leert u welke plant u aan de voet van fruitbomen, rozen of naast groenteplanten moet plaatsen om een ​​aanval door ongedierte te voorkomen.

Gebruik de aromaten

Het boek onderzoekt ook alle mogelijke toepassingen van aromaten; vooral in de keuken. Wat is er beter dan het koken van de planten die je zelf hebt gegroeid? Specerijen, jusgerechten, soepen, desserts, likeuren, infusies, enz. U zult onvermijdelijk onder alle aangeboden recepten een manier vinden om ten volle van uw aromaten te genieten. Ontdek ook hun medicinale voordelen en leer hoe u uw eigen infusies, aftreksels, balsems en andere 100% natuurlijke behandelingen kunt maken. Maak je eigen organische aromatische tuin , door Brigitte Lapouge-Déjean en Serge Lapouge Éditions Terre vivante 288 pagina's, € 27,40. Meer informatie gebruiksaanwijzing : Bezoek de website van Terre vivants Al onze video's van Doctor Plants


Video: PlantWijzer Tuinboek


Opmerkingen:

 1. Banris

  En zo gebeurt het ook :)

 2. Gentza

  Het wordt de laatste druppel.

 3. Abdul-Hamid

  Dit kostbare bericht

 4. Dara

  Mijn excuses voor het onderbreken van u, maar naar mijn mening is er een andere manier om het probleem op te lossen.Schrijf een bericht