Materiële focus: hoe kies je een haak?

Materiële focus: hoe kies je een haak?

Als het een breitechniek is, is de haak ook een klein hulpmiddel waarmee u het garen kunt bewerken. De haak is verkrijgbaar in verschillende materialen en moet worden aangepast aan de realisatie waaraan u zich wilt wijden. Materialen, diameter, gebruik, hier zijn enkele praktische tips voor het kiezen van de juiste haak.

Kies het materiaal van je haak

Op elk onderwerp van haak, het nut ervan. dus:

  • De finesse van haak gemaakt van staal maakt fijn naaien mogelijk, zoals kant.
  • De realisatie van placemats en andere klassieke werken vereist een haak aluminium.
  • De werken van breiwerk dik zoals een deken oproep voor het gebruik van een haak plastic.

U moet daarom de aard van uw werk bepalen voordat u het type kiest haak begunstigen.

Haak diameters

Na het materiaal moet u de diameter van uw kiezen haak. Het beschikbare bereik heeft een diameter van 0,60 mm tot 7 mm. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de diameter, hoe meer u moet kiezen voor een fijne draad. Bijvoorbeeld een haak Een diameter van 0,60 mm wordt gebruikt voor het bewerken van zeer fijne draden en metalen draden. de haak de meest gebruikte is de diameter van 0,8 mm waarmee u katoen, fijne zijde, fijne draden kunt bewerken, maar ook parels of pailletten kunt plaatsen.

Begin met haken

Als u een beginner bent, geeft u de voorkeur aan een haak ten dienste van de realisatie van mesh. Commercieel toegankelijk vanaf 2 euro, het is meestal gemaakt van hout of plastic en maakt de realisatie mogelijk van werken waarvan de draad vrij dik is. Begin met dit soort oefeningen breiwerk kunt u handen schudden met een haak. Vergeet niet om ook wol of katoen, een schaar, een naald en een model mee te nemen breiwerk relatief eenvoudig voor je begin.

Tip voor het kiezen van uw haak

Om de te kiezen haak en de geschikte draad, er is een heel eenvoudige techniek: controleer of de draad vrij onder de punt van de haak loopt. Het mag niet zinken of weggaan. Afhankelijk van de haak noodzakelijk, tel tussen 3 en 20 euro voor een set van 9 stuks.