Wat is een passiefhuis?

Wat is een passiefhuis?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wonen in een passiefhuis betekent genieten van een modern huis dat zichzelf in de winter verwarmt en in de zomer "frisheid" produceert. In deze tijden van crisis trekt het concept van passiefhuis met een laag energieverbruik steeds meer gezinnen aan. Uitleg. Vind meer artikelen over het thema: Offerte-isolatiewerkzaamheden

Het concept van passiefhuis

Het passieve huis is HET ultieme energiezuinige huis, omdat het zelfvoorzienend is op het gebied van verwarming. Door de natuurlijke energie van de zon terug te winnen en te weten hoe deze te bewaren dankzij een vlekkeloze isolatie, kunnen de gelukkige eigenaars echte besparingen realiseren. Als de Duitsers en de Zwitsers de eersten waren om interesse te tonen, lijken de Fransen het over te nemen. Volgens het ADEME (Agentschap voor milieu- en energiebeheer) zou het bouwen van een passiefhuis een investering van 240.000 euro zijn, of 1.818 euro / m2 voor 132 m2 woonruimte. Conventionele energievormen voor verwarming zijn de laatste jaren sterk toegenomen (gas, brandstof, elektriciteit), de investering zou daarom snel zijn vruchten afwerpen!

Hoe werkt een passiefhuis?

Een passiefhuis heeft geen conventioneel verwarmingssysteem: geen ketel, geen airconditioner, zelfs geen fornuis. Het doel is om het hele jaar door een constante en comfortabele temperatuur te handhaven. Dus hoe verwarmt ze zichzelf in de winter en blijft ze koel in de zomer? De keuze van isolatiematerialen is essentieel. Het komt allemaal neer op een smakelijke balans tussen warmtewinst en warmteverlies. Het passieve huis werkt een beetje als airconditioning, maar 100% natuurlijk. Om zijn doel van zelfverwarming te bereiken en als een passiefhuis te worden beschouwd, mag het gebouw niet meer dan 15 kWh per m2 per jaar verbruiken. De materiaalkeuze moet worden overwogen. Het is zijn isolatiesysteem dat uw huis in een passiefhuis zal veranderen.

Hoe een passiefhuis te krijgen?

Om warmteverlies te beperken, moet een passiefhuis worden uitgerust met efficiënte externe isolatie en een mechanisch ventilatiesysteem met dubbele stroom. Tegelijkertijd moet een passief huis, om voldoende warmte op te slaan, grote openingen naar buiten hebben die goed worden blootgesteld aan de stralen van de zon. Het ideaal is om te kiezen voor grote erkers aan de zuidkant, van het type met driedubbele beglazing. Het is de best mogelijke combinatie om optimaal te profiteren van de natuurlijke voordelen van de zon. Aan de noordkant mogen de muren daarentegen niet worden geopend. Als dit niet mogelijk is, kies dan voor kleine ramen, maar zorg voor een uitstekende isolatie (beglazing en rolluiken). Bovendien moet de isolatie van de op het noorden gerichte muren worden versterkt om tegen koude wind te vechten.


Video: Passief bouwen


Opmerkingen:

 1. Grohn

  Klinkt heel verleidelijk

 2. Burl

  Mijn excuses, deze variant komt niet op mijn pad. Wie kan nog wat zeggen?

 3. Devereau

  Mijn excuses voor het bemoeien met ... Ik kan mijn weg vinden om deze vraag te omzeilen. Voer in dat we bespreken. Schrijf hier of in PM.

 4. Voodootaur

  opmerkelijk genoeg is dit de kostbare munt

 5. Nixon

  Er zit iets in. Bedankt voor uw hulp bij dit probleem. Allemaal ingenieus is eenvoudig.

 6. Eldrid

  Voordat ik anders dacht, bedankt voor de hulp in deze vraag.Schrijf een bericht