Ik ben mijn tuin aan het modelleren voor mijn kinderen

Ik ben mijn tuin aan het modelleren voor mijn kinderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De tuin, zelfs een kleine, is een fantastische ruimte om te spelen, te leren, je batterijen op te laden en verbinding te maken met de aarde ... Maak er een plek van leven en delen voor het hele gezin door het aan te passen aan de grootte van je peuters: het moet tegelijkertijd veilig, gastvrij en leuk zijn. "Gaan we in de tuin spelen?" ... Wat een genot om te zien dat de kinderen graag het huis uit gaan om te genieten van dit privéperceel groen! Een potje voetbal spelen? De schuif? Groenten oogsten uit hun kleine moestuin? Zaden in de nestkasten zetten? Of gewoon een dutje doen in de schaduw en een hapje eten in de frisse lucht? Laat uw kinderen de tuin overnemen. Het moet geen plek zijn die ze verlamt (verban de reflecties van de stijl "Speel geen bal, je breekt de bloemen!"), Maar een ruimte van vrijheid, ervaringen en allerlei ontdekkingen. De trend van kleine tuinen is ook perfect voor kinderen, dus wijd deze ruimte aan hen!

Een tuin voor elke leeftijd


U zult ongetwijfeld uw tuin zien "groeien" en evolueren tegelijk met uw kinderen. En natuurlijk zal het niet op dezelfde manier worden geregeld, afhankelijk van of ze hun eerste stappen zetten of dat ze tieners zijn. Klein, ze willen graag het gras aanraken ... Zittend in een eenvoudig stukje onbehandeld groen, zal het observeren van de natuur een geweldig moment van welzijn zijn, onder je welwillende blik. Dan rond de 2 tot 3 jaar oud, kun je ze leren over de teelt van een aardbei, een cherrytomaat, een salade. Er zijn veel leuke producten op basis van groente- en bloemenzaden, en bepaalde merken zoals La Ferme de Sainte-Marthe / Graines en Folie (www.grainesenfolie.fr) ontwikkelen ook speciale assortimenten voor kinderen, verkocht in tuincentra of op hun online winkel. Trouwens, vanaf het eerste jaar van installatie in een nieuw huis, neem de tijd om aardbeien en rode fruitstruiken onmiddellijk te planten. Ze bieden je elke zomer eenvoudige geneugten en groeien mee met de kinderen. Vanaf 7 jaar zullen ze de initiatie van bloeiende planten, hun planten, hun onderhoud ... waarderen. Samen tuinieren is een zeer aangename vrijetijdsbesteding.

Geef de impuls

Niets beter dan zelf tijd in de tuin doorbrengen om uw kinderen te laten zijn zoals de volwassenen. U kunt ook hun nieuwsgierigheid wekken en hen interesseren in tuinieren door boeken over dit thema te lezen en door aan te bieden om deel te nemen aan workshops op woensdagmiddagen in tuincentra of in verenigingen in uw gemeente.

Handen vanaf jonge leeftijd in de grond


Zodra ze zitten, laat je kinderen een klein vierkant land alleen voor hen, ze zullen genieten van het aanraken van de droge of natte aarde ... De kleuterschool is een tuin waar ze de 5 zintuigen kunnen ervaren. Rond de leeftijd van 3 jaar kunnen ze deelnemen aan potplanten, handmatig wieden - en dus bewust worden gemaakt van het belang van een biologische tuin. Ze zullen ook graag geboortebomen planten voor hun broer of zus bijvoorbeeld: een leuke manier om de tuin sentimenteel en emotioneel te maken. En dan kun je natuurlijk samen een moestuin maken: de moestuin is een groot succes met kinderen. Je kunt ze speciaal op hun maat maken, de ideale maat is die van de meting van de arm van het kind vermenigvuldigd met twee, waardoor ze autonoom kunnen zijn en alle delen van de moestuin kunnen bereiken, zelfs in het midden ... Of plan dan voor kuipen op hun hoogte, groot type planter, 20/30 cm diep. Kies vervolgens met hen hun favoriete groenten en fruit om te kweken: eenvoudige soorten zoals radijs die gemiddeld over 20 dagen kunnen worden geconsumeerd, salades om te snijden als rucola, klaar om te eten, bonen en aardappelen ook ... Slechts 4 maanden wachten voordat je ze proeft! Aan de fruitzijde zullen de aardbeien in suspensie die onmiddellijk geproefd moeten worden, helemaal in de war zijn, en aan de bloemenzijde beginnen met harten van Maria, dat de kleintjes (en de grote) zo mooi zullen vinden! Om ze meer en meer te interesseren, denk ook aan leuke planten zoals explosieve augurken of salie die ruikt naar ananas, geurige pelargonium (die ruikt naar coca, citroen, roos, enz.) Naast andere originele kenmerken. Je vindt ze bij bepaalde zaadfabrikanten of op gespecialiseerde sites (zie La Boîte à Graines of La Ferme de Sainte Marthe). Ten slotte fascineren vleesetende planten, zoals zonnedauw, ook die ouder dan 7 jaar; ze zijn ook goed bestand tegen onze winters, zelfs buiten, creëren gewoon een moeras, blijven altijd vochtig. De kinderen zullen ontdekken door de lijken van beestjes te observeren ... erg eng!

Aangepaste of aangepaste tools

Om comfortabel te zijn en niet gewond te raken, zijn hulpmiddelen aangepast aan hun kleine handjes essentieel. Sinds enkele jaren zijn zeer complete assortimenten tuingereedschap en accessoires voor kinderen beschikbaar in tuincentra: hark, schop, knabbel, laarzen, handschoenen, gieter, kruiwagen, maar ook plantenbakken op poten en andere potten, zijn verkrijgbaar in patronen en kleuren waardoor kinderen het willen gebruiken. Maar het is ook mogelijk om eenvoudig met een vork en een lepel te beginnen - om ermee aan te passen, waarom niet.

Ontdek ook de fauna

Observeer eenvoudig bijen, slakken, vogels, regenwormen ... Een prettige manier om gezinsgericht van aard te worden. Vervolgens kunt u vanaf 6 jaar een vijver of een vijver met afmetingen aanpassen die zijn aangepast aan uw tuin, om padden, vissen, libellen te observeren. Het helpt ook om de levenscyclus te begrijpen. Eindelijk, het maken van insectenhotels is tegenwoordig een zeer populaire activiteit bij kinderen, ga aan de slag en maak er zelf een!

Verwaarloos de beveiliging niet

De tuin, als het een buitengewone plaats van ontdekking is, kan ook gevaarlijk zijn voor de jongsten: pas op voor trappen, scherp gereedschap (snoeischaar, maaier), vijvers, behandelingsproducten (breng ze nooit aan met zeer warm weer en sterke wind), zelfs als met de trend 'duurzame ontwikkeling' nieuwe ouders minder gebruiken. Vermijd ook het opnieuw schilderen van de zandbak of het hout van de moestuin in de zomer. Breng de vlek eerder in de winter aan, zodat kinderen giftige geuren vermijden. En controleer zorgvuldig de normen en de juiste installatie van portalen en andere schommels. We praten ook vaak over giftige planten in de tuin, sommige zeer vaak kunnen gevaarlijk of zelfs fataal zijn, zoals pyracantha en oleander onder anderen. Verbied ze niet, vooral vanuit de tuin, maar leer uw jonge mensen liever over de gevaren van de natuur, zonder ze echter bang te maken. De tuin moet vooral een ruimte van plezier blijven.

Games en werelden

De kindertuin is ook een speeltuin! De zandbak zal ze lange tijd bezetten, uitgerust met schoppen en strandemmers, maar zorg ervoor dat ze buiten de speeltijd worden afgedekt zodat de katten in de buurt niet naar binnen komen plassen. Vergeet niet om het zand elk jaar te vernieuwen voor een betere hygiëne - het zand is ook herbruikbaar in de tuin. Om een ​​eigen wereld te creëren, zijn houten hutten die klaar zijn om te schilderen bijzonder trendy: landelijk of eigentijds, sommige op palen, met een klein terras en pergola zoals bij Burger. Nog een 'natuur'-versie, schouwburgen rieten of klimplanten zullen hen zeker bevallen: je kunt je een tipi-vorm voorstellen - en bonen erop laten groeien om een ​​natuurlijke occultatie te creëren. Maak het plaatje compleet met een hangmat, een buitenhutscotch, een mat water. En vergeet niet de eenvoudige fantasierijke spellen die te maken hebben met wat je bij de hand hebt (hout, stenen).

Doe het zelf


Er zijn veel zelfgemaakte spellen die ouders voor hun kinderen kunnen maken: een kleine buitenkeuken in houten kratten en zinkkommen om moddercakes en andere denkbeeldige gerechten te bereiden! Creatieve workshops voor kinderen om bloempotten aan te passen, de namen van groenten op staken te schrijven of kiezelstenen te schilderen. En om het spel van de magische tuin te spelen, stel je een wereld van kabouters en feeën voor door mini-toegangsdeuren aan de voet van je bomen te bouwen en ze verhalen te laten verzinnen. Ten slotte kunt u in de buitenruimte wetenschap leren in de tuin: begin met het maken, ouders en kinderen hand in hand, van een wip (tappet) bijvoorbeeld ... en bestudeer het concept van evenwicht ! De tuin is een geweldige manier om informeel leren over het leven interessant te maken, te testen, te observeren, om kinderen zelf ervaringen te laten beleven: in de vijver, kijk wat drijft, wat stroomt, wat wie bevriest; observeer de planten die in de winter sterven en anderen die zich verzetten. Dit is wat hen nieuwsgierig maakt!

Ontspanning en nietsdoen ... ook!

Opgroeien, vooral in de adolescentie, zal de tuin niet langer dezelfde aantrekking hebben voor uw kinderen die waarschijnlijk liever "uitgaan" met vrienden. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat ze daar altijd tijd willen doorbrengen, juist door het een gastvrije en leuke plek voor hen te maken om hun vrienden uit te nodigen. Leg uw cocoon-versie van uw tuin neer, betrek uw kinderen bij de aankoop van meubels, plancha en barbecue, bij de keuze van planten en decoratie ... Ze zullen zeker graag kleine partijen in de tuin organiseren. Waarom ze niet leren hoe ze alcoholvrije cocktails kunnen bereiden om aan hun vrienden te serveren, uit de vruchten van de tuin! A moet lezen:
Deze twee boeken zijn een schat aan ideeën voor activiteiten met uw kinderen in de tuin. De projecten worden stap voor stap beschreven en geïllustreerd met foto's. - De tuin met de kinderen , Katja Maren Thiel en Annette Timmermann, edities Ulmer, € 22. - Tuinieren met kinderen, fantastische tuinideeën voor 5-12 jarigen , Jenny Hendy, Delachaux en Niestlé edities, € 24,90. Met dank aan: - Christian Chaize van de Nalod's / Delbard-groep, - Baptiste Pierre, tuinier-botanicus-animator, medewerker voor het Carnet des Tendances van het Jardiland Institute / OJD (Observatorium van tuintrends). Fotocredit: Anness Publishing Ltd.
1-Rostaing radijs kinderhandschoenen, 2-My Bouillard blauwe groentetuin, 3-Balen, 4-Lot van 3 Devaux kinder tuingereedschap, 5-Rostaing radijs kinder schort (foto credit: Botanic)

Video: What happens when you have a disease doctors can't diagnose. Jennifer Brea


Opmerkingen:

 1. Birch

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Maar ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs schrijven dat ik over deze vraag denk.

 2. Heathdene

  de eerste die zoekt dat altijd vindt

 3. Zusar

  I am finite, I apologize, but it does not come close to me. Can the variants still exist?

 4. Arnon

  de eerste die zoekt dat altijd vindt

 5. Matz

  Nou ja, blik natuurlijk...Schrijf een bericht