Landschapsadvies: een Zen-tuin

Landschapsadvies: een Zen-tuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In Japan is het creëren van tuinen een even belangrijke kunst als kalligrafie. Japanse meestertuiniers proberen hun geïdealiseerde visie op de natuur te vertegenwoordigen door miniatuurlandschappen te creëren die als ondersteuning voor meditatie zullen dienen. Voor westerse tuinders, voor wie dit sterk gecodificeerde universum vaak een enigma blijft, kunnen veel elementen als inspiratiebronnen dienen om een ​​Zen-tuin te creëren die bevorderlijk is voor contemplatie.

Hoe een Japans geïnspireerde tuin te regelen?

In een ruimte omsloten door een palissade, een haag van bamboe en zwarte bamboe (Phyllostachys nigra ) roept Azië op. In grote potten Prunus incisa "Kojo no Mai" met een kronkelige groeiwijze zal in het voorjaar worden bedekt met delicate roze en witte bloemen. Onmisbare Japanse esdoorns, die in de herfst zijn versierd met dieprode kleuren, zijn erg populair bij liefhebbers van feng shui . In dit gestileerde universum vertegenwoordigen rotsen en zandsteenballen de berg terwijl een bamboefontein van de ' shishi odoshi "brengt beweging en muzikaliteit. De meest geïnspireerde zullen een zandpad creëren onderbroken door kiezelstenen om de loop van de rivier te herinneren die van de berg afdaalt. Een terras met latten, een bamboe tuinset, een theepot groene thee en voila!


Het advies van de meestertuinier

In een Japanse tuin is de aanwezigheid van zuiverend water van fundamenteel belang. Het kan uit een fontein of een waterval stromen, stagneren in een watermassa of symbolisch worden voorgesteld door wit grind, waarop we de bewegingen van golven met een kleine hark volgen.

De accessoires


Een fontein shishi odoshi In deze traditionele bamboefontein kantelt het water de onderste stang met regelmatige tussenpozen, met een karakteristiek geluid dat bekend staat als het "geluid van Japan".
Potten van zwarte hars Zwart of wit, de kleuren Ying en Yang hebben de voorkeur in dit type tuin.
Een Aziatisch tuinmeubilair Een bamboe salontafel en buitenkussens op de vloer zullen een ontspannend en exotisch tuinmeubilair creëren.

De planten


Bomen en struiken Japanse esdoorn (Acer palmatum ), Japanse kweepeer (Chaenomeles japonica ), kersenbloesem (Prunus incisa "Kojo no Mai"), bamboe Phyllostachys nigra .
De andere planten Japans gras (Hakonechloa macra ), Little Cypress Spurge (Euphorbia cyparissias ), Crassula sarcocaulis , mossen, sagine, helxine…

Geschat budget

Als u kleine bomen kiest die in de loop van de tijd zullen groeien, bevat deze Zen-tuin weinig accessoires en kan worden gemaakt met een klein budget (vanaf € 1000) en veel creativiteit! Onze praktische Zen-video's


Video: Relaxing Music - Nature Sounds - Autumn Forest HD