De koelkast is 100 jaar oud!

De koelkast is 100 jaar oud!


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De koelkast is het meest voorkomende huishoudelijke apparaat in huizen met een uitrustingspercentage van bijna 100%. En als dit grote apparaat voor ons vandaag essentieel lijkt, is het slechts 100 jaar oud! Terug op deze dagelijkse metgezel aan wie we een gelukkige verjaardag wensen.

Voordat de koelkast

Moeilijk een leven zonder koelkast voor te stellen, echter vóór 1913 en de eerste koelkast die industrieel werd vervaardigd, bewaarde men broden van ijs in een koeler om voedsel op een lage temperatuur te bewaren. En als in 1913 de geboorte van de Domerle plaatsvond, verscheen de beroemde Frigidaire die synoniem werd voor de koelkast pas in 1916. Pas in de tweede helft van de 20e eeuw vestigden de koelkasten zich eindelijk in de huizen.

Verbeteringen en de race voor prestaties

Sinds de geboorte hebben fabrikanten de koelkast continu verbeterd. Werking en thermische isolatie werden echte uitdagingen, zodat in 1969 de 3-sterren koelkast en het compartiment bij -18 ° C werd geboren en vanaf 1971 de 4-sterren koelkast met zijn compartiment bij -32 ° C die bevriezing mogelijk maakte eten. Naast deze verbeteringen is het het energieverbruik dat zorgen baart omdat het 30% van het elektriciteitsverbruik van een huishouden vertegenwoordigt. Europese regelgeving speelt een rol en het was de geboorte van het energielabel in 1995. Sindsdien zijn de criteria steeds preciezer en zijn de energieklassen A + en hoger onderdeel van ons dagelijks leven. En sinds 1 juli 2012 kunnen alleen apparaten van de klassen A +, A ++ en A +++ door fabrikanten op de markt worden gebracht om op weg te gaan naar een steeds ecologischere koelkast. Onze praktische kookvideo's


Video: Opa, 99 jaar oud, hoe word je 100