Een windturbine installeren, instructies voor gebruik

Een windturbine installeren, instructies voor gebruik


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De windturbine is een apparaat dat in staat is om kinetische energie van de wind om te zetten in mechanische energie. Meestal wordt deze energie omgezet in elektrische energie. De energie die wordt geproduceerd door windturbines is momenteel een van de meest revolutionaire hernieuwbare energiebronnen. Vind meer artikelen over het thema: Citaat hernieuwbare energie werkt

Voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat een windturbine wordt geïnstalleerd

Het installeren van een windturbine is niet ingewikkeld; U moet echter bepaalde parameters controleren om te zorgen dat deze na installatie operationeel zijn. Hiervoor moet u een duidelijk veld hebben met regelmatige wind die op een bepaalde snelheid waait en een windturbine. De prestaties van de windturbine hangen namelijk vooral af van de site. Een apparaat met een diameter van 3,5 m kan ongeveer 1900 kWh / jaar produceren als de wind met 4 m / s blaast. Als de wind echter met 7 m / s blaast, kan de windturbine tot 4900 kWh / jaar produceren! U kunt een anemometer gebruiken en meteorologen raadplegen die over het algemeen op de hoogte zijn van de methoden voor het prospecteren van windturbines. U hebt ook een locatievergunning nodig voordat u begint met het installeren van het apparaat.

Hoe installeer je jouw windturbine?

Als u op het platteland woont, kunt u de windturbine installeren op een heldere heuvel beschut tegen obstakels. Het moet bomen en gebouwen minstens 2 meter overschrijden. Vergeet niet om een ​​veiligheidsperimeter rond het apparaat te voorzien om ongevallen in het geval van een val van de windturbine te voorkomen. Als u in de stad woont, is het het beste om een ​​verticale windturbine te kiezen die u op het dak van uw huis kunt installeren. Dit type apparaat past zich aan turbulente en zwakke wind aan zonder gebruik te maken van een mast. Als u echter voor een horizontaal model kiest, moet u de mast op de gevel bevestigen, alsof het een satellietschotel is. U hebt muurclips nodig om de windturbine te beveiligen en te stabiliseren. Dankzij een omsnoering kan een horizontale windturbine ook op het schoorsteenkanaal worden bevestigd.

Een veilige installatie

Het installeren van een windturbine vereist gedegen kennis van elektrische verbindingen. Aarzel niet om professionals in te schakelen om u te helpen bij delicate operaties. Hierdoor kunt u met name profiteren van een certificering van uw project en een korting op de btw. Een elektricien moet verantwoordelijk zijn voor het aansluiten van de windturbine op de elektrische installatie. De tussenkomst van een professional zal controleren of de installatie voldoet aan de veiligheidsnormen. De meest delicate fase van de operatie bestaat uit het gebruik van een hijslier om de windturbine omhoog te brengen. Een diepgaande studie van uw project voorkomt elke breuk in de kabels tijdens de interventie. Om te voorkomen dat het valt, wordt het ook niet aanbevolen om een ​​klimmast te installeren, in plaats daarvan te kiezen voor hijsgereedschap tijdens onderhoud.


Video: - Bouw je eigen wind generator instructie video. Groene stroom.