Landschapsadvies: een watertuin

Landschapsadvies: een watertuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een symbool van zuiverheid en vruchtbaarheid, water is essentieel voor het leven. In de tuin is de aanwezigheid van een waterpunt een uitnodiging om te ontspannen en tot rust te komen. Liggend op een ligstoel, moet je gewoon de tijd nemen om het ballet van de libellen te observeren, naar de waterstroom te luisteren en de weerspiegeling van de wolken op het oppervlak te overwegen om een ​​gevoel van diep welzijn te voelen.

Hoe een watertuin op te zetten?

Een pool maken is niet zo complex als het lijkt. Met een voorgevormde vorm, compost voor waterplanten en een paar kiezelstenen om de plantages vast te zetten, is het zwembad klaar om waterlelies, lotussen ... en zelfs goudvissen te ontvangen! Rond een bassin bieden grote potten in roze hars paardenstaarten, biezen en Phalaris. Kortom, er zijn veel waterplanten, zoals cattailsTypha latifolia ), moerasirissen, paardenstaarten en bonte stormlopen ... Arums uit Ethiopië (Zantedeschia aethiopica ), die zich onderscheiden door hun grote bladeren en grote witte bloemen, ook zoals vochtige, zure grond. Eindelijk een kornoelje mindwinter vuur zal vooral genieten van de koele en vochtige atmosfeer van deze watertuin.

Het advies van de tuinman

Om waterplanten in kuipen te laten groeien, koop je een vijverafdekking en niet het in je containers om ze perfect luchtdicht te maken. Hier zijn de verticale lijnen van equisetum structuur brengen aan deze watertuin.

De accessoires


Het bekken Er zijn veel oplossingen om een ​​vijver in uw tuin te creëren met zeildoek of voorgevormde vormen. Neem echter de tijd om een ​​specialist te raadplegen voordat u begint met graven, om teleurstelling achteraf te voorkomen. Zorg er ook voor dat geen boom het bassin met zijn wortels kan beschadigen.
Een rotbestendig houten terras Als u kiest voor een houten terras, kies dan voor een onbehandeld natuurlijk rotbestendig Europees hout, zoals Douglas-hout.
Hars tanks De gekleurde harsbakken geven een eigentijdse dimensie aan deze watertuin.

De planten


Waterplanten Lotus, waterlelies nymphaeas "Charles de Meurville"
De andere planten Marsh iris, rent (Juncus effusus ), paardestaarten (hyemale equisetum ), phalaris arundinacea "Picta", hamer (Typha latifolia ), aronskelk uit Ethiopië (Zantedeschia aethiopica )

Geschat budget

Voordat u begint, moet u zich ervan bewust zijn dat aquatisch tuinieren veel duurder is dan traditioneel tuinieren en dat het vooraf meer voorbereiding vereist. Het resultaat kan echter spectaculair zijn en de investering waard. Een visvijver bloeien Onze praktische video's balkon, terras en tuin