Schoorsteen onderhouden

Schoorsteen onderhouden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het hebben van een open haard is een aanzienlijk voordeel. Deze laatste brengt cachet en warmte bij u thuis, op een economische en ecologische manier. Zelfs als een open haard voordelig is, vereist het dagelijks onderhoud op ad-hocbasis. Een goed onderhouden schoorsteen zal niet alleen veilig zijn, maar ook ecologischer en efficiënter. Onderhoud van stenen, glas, open haard of vegen, wilt u weten hoe u uw open haard onderhoudt? Hier zijn onze tips.

Professioneel onderhoud van een open haard

Als u een open haard hebt en deze gebruikt, moet u deze professioneel onderhouden hebben. Het onderhoud van een open haard gebeurt in de zomer. Afhankelijk van de regio kan een prefectuurbesluit twee veegbewegingen per jaar opleggen. Een professional komt bij u thuis en voert een kanaalinspectie uit. Vegen wordt uitgevoerd om de resten van roet en teer te evacueren. Het onderhoud van een schoorsteen is wettelijk verplicht. In feite kan een slecht onderhouden schoorsteen de oorzaak zijn van koolmonoxidevergiftiging. Tegenwoordig leggen sommige verzekeringsmaatschappijen zelfs twee keer per jaar onderhoud aan schoorstenen op. Kies uw professional voor het onderhoud van uw haard. De laatste moet worden goedgekeurd en zijn diensten garanderen. Na elke veeg moet hij u een document geven om aan de verzekering of aan uw eigenaar te verstrekken als u een huurder bent.

Een schoorsteen schoonmaken

Het onderhoud van een schoorsteen omvat ook regelmatig schoonmaken, zelfs dagelijks in de winter. Allereerst is het essentieel om alle as te verwijderen. Gebruik een borstel en een stofzuiger om de steen schoon te maken. Als dat niet genoeg is, kunt u zich wenden tot natuurlijke reinigingsproducten zoals bakpoeder, witte azijn, sodakristallen of zwarte zeep. Het glas van uw schoorsteen moet elke dag, in de winter, worden gereinigd met een vochtige krant. Het raam is altijd koud gewassen. Als het glas erg vuil is, kunt u een mes gebruiken om de kookplaten te reinigen. Het gebruik van reinigingsproducten vereist waakzaamheid. De producten zijn inderdaad vaak corrosief en giftig. Zorg ervoor dat u uw glas grondig schoonspoelt na het schoonmaken en draag altijd handschoenen. Onderhoudsproducten kunnen de dichtheid van deurafdichtingen beïnvloeden. Houd er rekening mee dat deze afdichtingen regelmatig moeten worden gereinigd, gecontroleerd en zelfs vervangen. Het ventilatierooster moet regelmatig worden gestofzuigd en gereinigd om een ​​goede diffusie van de warmte mogelijk te maken en tegelijkertijd de projectie van roetstof in het huis te minimaliseren.

Bescherm een ​​schoorsteen

Weet dat je de stenen of stenen waaruit je open haard bestaat kunt beschermen door een kleurloze was aan te brengen. Geef altijd de voorkeur aan producten die zijn bedoeld voor open haarden, deze zijn ontworpen om hitte te weerstaan ​​en zijn volkomen veilig. Om het overtollige roet of teer in uw schoorsteen en leidingen te verwijderen, maar ook om uw raam te reinigen, kunt u katalytisch vegen gebruiken. Het product wordt verkocht in poedervorm en creëert, zoals de naam al doet vermoeden, een katalytische reinigingswerking.


Video: MCZ CUTE pellet kachel. het jaarlijks onderhoud