Waar is een vals plafond voor?

Waar is een vals plafond voor?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een rol niet alleen esthetisch

Of het nu thermisch of akoestisch is, isolatie is essentieel voor voeg comfort toe aan het huis. Een van de voordelen van vals plafond komt precies uitde isolatie van een kamer optimaliseren. Bovendien kan een verlaagd plafond worden uitgerekt in een ruimte waar het oorspronkelijke plafond te hoog is spelen op volumes. Door de hoogte van de kamer te verlagen, wordt het veel gemakkelijker om te verwarmen. Wanneer het originele plafond veel onregelmatigheden heeft, wilt u misschien ook een verlaagd plafond installeren fouten verbergen. Het zorgt ook voor een toegankelijk plenum, deze nuttige vrije ruimte plaats elektrische leidingen en draden. Ten slotte zal dit vals plafond de installatie van LED's of lichtbalken vergemakkelijken om de verlichting van de kamer te optimaliseren en warm te maken. Je hebt begrepen dat het valse plafond niet beperkt is tot een esthetische rol, het is op veel manieren nuttig ...

Twee soorten valse plafonds

Er zijn twee soorten valse plafonds

  • de verlaagd plafond : zoals de naam al doet vermoeden, hangt het aan het plafond met metalen hangers en rails. Het metalen frame kan verschillende afwerkingen en materialen hebben, zoals gips, houten planken, textiel, PVC ...
  • Het valse spanplafond:gemaakt van een thermoplastische stof (PVC), is het verlaagde plafondplafond veel moeilijker te installeren. Het heeft echter ongelooflijke kwaliteiten van afwerking en weerstand. Als het meer kost, is het het meest duurzame type verlaagd plafond! Het wordt meestal gevonden in hedendaagse constructies.

Hoe zit het met verwijderbare plafonds?

de verwijderbaar vals plafond kan worden geïnstalleerd op een structuur zo divers als hout, staal of beton. Het heeft het voordeel dat het kan worden gedemonteerd wanneer interventie op de structuur, verbinding of isolatie noodzakelijk is. de steenwol wordt veel gebruikt voor een verwijderbaar verlaagd plafond. Het heeft het voordeel dat het akoestisch perfect isoleert. Nogmaals, steenwoltegels bieden vele decoratieve mogelijkheden, gezien het kleurenaanbod. Wasbaar en verkrijgbaar in vele kleuren, Luxalon® type aluminium lamellen maken de installatie van verlaagde plafonds van zeldzame elegantie mogelijk. Wat betreft metalen platen, ze worden vaak gebruikt in professionele ruimtes. Andere materialen zoals houten lambrisering of de PVC lambrisering kan worden gebruikt om een ​​verwijderbaar verlaagd plafond te maken. Ze vereisen echter goede technische vaardigheden.

Gips valse plafonds

de gips biedt vele architecturale mogelijkheden zoals gewelven, kroonlijsten, schuine plafonds. Bovendien kan het worden gebruikt in een vochtige kamer zoals de badkamer of een brandweerkazerne bijvoorbeeld. Er zijn ook dgips gangpaden bedekt met PVC, een solide, wasbaar en recyclebaar materiaal. Zorg ervoor dat u de gipsplaat altijd op een metalen frame bevestigt. Dit type verlaagd plafond kan niet worden verwijderd.

Vals plafond van textiel

de textiel verlaagd plafondof spanplafond, is samengesteld uit een stoffen bekleding, waarvan de spanning wordt gewaarborgd door staven. Het brengt een ontwerp tot decoratie interieur terwijl de gebreken van het originele plafond worden verborgen of de buitensporige hoogte van een kamer wordt geminimaliseerd. zijn installatie is extreem snel omdat een paar uur genoeg zijn om het plafond te herstellen.