Landschapsadvies: een onderhoudsvrije tuin (of bijna)

Landschapsadvies: een onderhoudsvrije tuin (of bijna)


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Elke tuinbezitter droomt van een mooie en gastvrije tuin in elk seizoen, waardoor je wilt ontspannen, tot rust komen, buiten lunchen of een dutje doen in een hangmat; Maar als het gaat om maaien, water geven of het gazon maaien, kan de tuin snel een klus worden. Gelukkig zijn er oplossingen voor het modelleren van een gemakkelijk te onderhouden tuin.

Hoe een gemakkelijk te onderhouden tuin te regelen?

Hier is het gazon vervangen door bodembedekkers zoals sedums of dwergkamilles, die weinig zorg nodig hebben zodra ze de ruimte hebben bedekt. Om de verspreiding van onkruid te voorkomen, is de tuin gedeeltelijk bedekt met leistenen platen van verschillende grootte die sedum en kamille op verschillende plaatsen onthullen. Voor bedden, siergrassen zoals blauwzwam, koperbladig en engelenhaar (Stipa tenuifolia ) zoals arme gronden en hebben niet veel water nodig. Ze zullen vele soorten insecten beschutten die bladluizen en ongedierte zullen verslinden en het risico op ziekten beperken. In de potten groeit de confetti abélia, met elegant blad en mooie zomerbloei, nauwelijks om snoeien te voorkomen. Catalpa bignonioid "Nana" bomen of bungei staan ​​ook bekend om hun natuurlijke balgroei en lage groei. Op de palissade groeien kamperfoelie, klimmende hortensia's en kruipende dwergkooltjes die zich gedragen als klimmers. Voorjaarsbollen, zoals krokussen en tulpen, zijn ook zeer gemakkelijk te kweken. Deze tuin vereist een beetje werk bij het opstarten, maar vanaf het volgende seizoen zal het je tijd geven om een ​​dutje te doen, dat beloven we!


Het advies van de tuinman

Vergeet niet om je plantages te mulchen om klusjes water te geven, bijvoorbeeld met pijnboomschors, houtkrullen of dode bladeren. Dit zal ook de structuur van de bodem verbeteren, het microbiële leven bevorderen en gezondheidsrisico's verminderen.

De accessoires


Tuinmeubelen Kies ook voor tuinmeubels die gemakkelijk te onderhouden zijn: meubels van geweven hars worden bijvoorbeeld behandeld om de elementen te weerstaan.
Leisteen platen Kies leisteen tegels van verschillende grootte om een ​​grafisch effect te creëren.

De planten


Vaste planten en grassen Stipa tenuifolia , Blauwe fescue (Festuca ovina glauca ), koperkleurige zegge (Carex cornans ), Imperata cylindrica "Rode Baron"
Bloeiende planten Tulpen, krokussen, klimhortensia's, kamperfoelie, zomerclematis, meerjarige geraniums, abélia confetti (Abelia x grandiflora "Confetti" ®)
bevloering Gestoffeerde sedum, dwergkamille, Romeinse kamille (Chamaemelum nobile "Treneague")
bomen Catalpa (Catalana bignonioïdes "Nana" of bungei )

Geschat budget

Het budget voor het modelleren van een tuin is afhankelijk van verschillende criteria: oppervlakte, bouwrijp maken, materiaalkeuze en variëteiten, enz.

Hortensia snijden Onze praktische video's balkon, terras en tuin

Video: De Hofhouding, natuurlijke tuin in het landschap