Welk materiaal om voor een frame te kiezen?

Welk materiaal om voor een frame te kiezen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een essentieel onderdeel van de constructie, het frame wordt geassocieerd met duurzaamheid en stabiliteit. Inderdaad, van zijn montage hangt het dak af. Het is een fundamenteel onderdeel dat de constructie weghoudt van lucht en regen, dus het is belangrijk om het materiaal te kiezen waarvan het is gemaakt. Twee mogelijkheden worden dan geboden: het metalen frame of het houten frame. De specifieke kwaliteiten van elk bepalen de stijl van het werk. Vind meer artikelen over het thema: Quotes over structureel werk

Metalen frame, de triomf van staal

Het kiezen van een metalen frame komt neer op het kiezen van staal als bouwmateriaal. Beroemd om zijn implementatie in de Eiffeltoren, biedt het onmiskenbare voordelen. Legering van ijzer en koolstof, het combineert een grote mechanische weerstand waardoor het grote overspanningen kan oversteken en een grote lichtheid waardoor het gemakkelijk op locatie te hanteren is. Doordat minder elementen sneller worden gemonteerd, vermindert het metalen frame de bouwkosten en vertragingen. Door het gebouw een modern karakter te geven, maakt het ook deel uit van een evolutionaire logica. Door de jaren heen zal het huis gemakkelijk uitbreidingen en aanpassingen ondersteunen.

Traditioneel frame, hout voor millennia

Het traditionele frame is millennia lang van hout gemaakt. Door de kwaliteiten van weerstand, stevigheid, isolatie te combineren, zal de te kiezen soort rekening houden met het gebied van constructie. Elk biedt zijn eigen kwaliteiten. De eik voor zijn hardheid, de den voor zijn weerstand, de kastanje voor zijn levensduur geven onvergelijkbare elementen voor de constructie van het frame. Gemaakt van massief hout met een groot gedeelte, assembleert het frame de spanten, gordingen, latten en spanten volgens de regels van de kunst door pennen en gaten. Met een klassieke en massieve structuur heeft het traditionele frame dat het mogelijk maakt om grote volumes te maken het voordeel dat het de zolder geschikt maakt voor conversie. In de collectieve verbeelding belichaamt ze een structureel en esthetisch ideaal dat haar verleidingskracht behoudt.

Industriële structuur, een onmiskenbare praktische geest

Vanwege de kortere bouwtijden bestaat het industriële raamwerk uit kleine boerderijen, gereconstitueerde houtconstructies die latwerk vormen. Geprefabriceerd in de fabriek worden ze vervolgens met een afstand van ongeveer 60 cm op de site naast elkaar geplaatst. Dit proces, dat in de jaren 1950 in de Verenigde Staten verscheen, maakt gebruik van kleine secties, waardoor de structuur licht is. De voorkeur gaat uit naar dennenhout vanwege zijn kleine dikte, maar het industriële frame vereist slechts een vereenvoudigde installatie: de bouwkosten worden dus verlaagd. Er zijn echter enkele nadelen. Het biedt niet alleen minder brandwerendheid, maar het heeft geen evolutionair potentieel. De dakruimte blijft voor altijd verloren.


Video: Welke standenstoel heb ik nodig? Standenstoel kiezen. Obelink


Opmerkingen:

  1. Daizilkree

    Prompt, aan wie kan ik het vragen?

  2. Yardly

    Natuurlijk is dit vanzelfsprekend.Schrijf een bericht