Veiligheid in de keuken: de regels om te volgen

Veiligheid in de keuken: de regels om te volgen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De keuken is een ruimte waar de risico's meerdere zijn. Water en elektriciteit komen binnen, gevaarlijk gereedschap, schadelijke of dodelijke schoonmaakproducten. Of het nu voor u of uw kinderen is, deze kamer, vaak het hart van het huis, zit vol met gevaren die in gedachten moeten worden gehouden om de risico's goed te minimaliseren en de bescherming dienovereenkomstig te waarborgen. Vind meer artikelen over het thema: werkcitaten voor een keukeninstallatie

Scherpe of gevaarlijke gereedschappen

Onder deze gereedschappen, tafel- en keukenmessen, messen van huishoudelijke robots, glazen inclusief scherven, om er maar een paar te noemen, zijn allemaal elementen die deel uitmaken van uw keuken en die gevaarlijk voor u kunnen blijken te zijn of je kinderen. Scherpe gereedschappen moeten daarom in lades worden geplaatst om een ​​perfecte veiligheid te garanderen, u kunt dan overwegen om systemen te blokkeren die uw jonge kinderen niet toestaan ​​ze te openen. Voor alles wat kan breken tijdens het vallen, met name de bril, moet u deze indien mogelijk in de hoogte plaatsen. Evenzo worden de uitstekende hoeken van het meubilair beschermd om te voorkomen dat uw kind er tegenaan botst.

Gevaarlijke producten

In alle huizen, en meer in het bijzonder de keukens, worden verschillende reinigingsproducten opgeslagen die gevaarlijk kunnen zijn. U kunt een eerste indicatie van de mate van overlast van deze producten vinden door hun etiketten te raadplegen. Als je ze in je keuken wilt bewaren, liever een veilige kast of beter, plaats ze dan in een hoge kast. Voor lage kasten die niet zouden vergrendelen, installeer je om esthetische redenen een deurblokker rond de deurgrepen of in je meubels. Een andere fout om niet te maken, een giftig product over te dragen naar een andere container dan het origineel, de gevolgen kunnen dramatisch zijn.

Warmte en elektriciteit

Onder de huishoudelijke risico's is elektrocutie goed. Net als in een badkamer moeten de elektrische verbindingen op redelijke afstand van het water zijn. Op dezelfde manier is het noodzakelijk om te voorkomen dat aangesloten elektrische apparaten achterblijven die dit niet nodig hebben. Een ander risico is brandwonden. Als dit risico voor u gebruikelijk is, is dit des te meer het geval voor jonge kinderen die gemakkelijk hun handen rond de kooktoestellen laten liggen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ovens met koude deuren en inductiekookplaten die waarschuwen voor deze gevaren. Er is altijd de mogelijkheid om de oven in hoge elementen in te bedden, buiten het bereik van peuters. Evenzo moeten sommige andere verwarmingstoestellen op een redelijke hoogte zijn of de stekker uit het stopcontact hebben. Ten slotte is het handig om een ​​brandblusser bij de hand te houden om het ontstaan ​​van een brand te voorkomen.


Video: Hygiëne in de keuken met Pierre Wind. Voedingscentrum


Opmerkingen:

  1. Gardakus

    dat we zouden doen zonder uw zeer goede idee

  2. Ivar

    de uitdrukking briljant en is tijdig

  3. Farrel

    Het is een schande!Schrijf een bericht