Welke kleuren om te kiezen om het gebrek aan licht te compenseren?

Welke kleuren om te kiezen om het gebrek aan licht te compenseren?

Natuurlijk licht heeft een directe invloed op de gezondheid en het moreel, omdat het noodzakelijk is voor het behoud van biologische ritmes. Wanneer het licht ernstig ontbreekt, kunt u net zo goed subfuges gebruiken om het huis helderder te maken. Met andere woorden, ongeacht de kamer van het huis, om fit en moreel te blijven, is het beter om de juiste kleuren te kiezen. Muren, plafonds, gordijnen, beddengoed, decoratieve items en vloerkleden spelen de metamorfosekaart.

Verander bij gebrek aan licht de kleur van muren, vloeren en plafonds

Om de helderheid in alle kamers van het huis overvloediger te maken, gaan verf, behang, muurstof, aardewerk, tegels, tapijt en parket van donker naar licht. Wit, natuurlijk, maar ook gebroken wit, linnenbeige en parelgrijs reflecteren perfect daglicht, in tegenstelling tot donkere kleuren. Pas echter op voor teveel! Het kiezen van een glanzende witte verf voor de muren kan op bepaalde momenten van de dag verblinden. Het zou zonde zijn om de luiken gesloten te houden om jezelf te beschermen tegen een verblindend licht! Aan de andere kant plaatsen we een schitterend wit op het plafond zodat het licht perfect kan worden gereflecteerd.

Maak een blinde kamer helder

Heb je een erg smalle, niet-verwelkomende gang zonder opening naar buiten? Spelen met wit en een koele kleur zoals blauw kan een kleine ruimte visueel vergroten. Idem voor de blinde kleedkamer, toilet en badkamer. Maar om het gebrek aan licht in deze delen van het huis, die zowel overdag als 's nachts donker zijn, te compenseren, is het niet voldoende om de muren van kleur te veranderen. Als u bijvoorbeeld een glazen scheidingswand installeert, kan er licht doorkomen vanuit de volgende kamer. In de hoofdslaapkamer kan een glazen wand de slaapkamer scheiden van de kleedkamer. Ondoorzichtige glazen stenen tussen de slaapkamer en de badkamer zullen uw privacy behouden.

Maak een keuken en een woonkamer helderder

Nogmaals, als de openingen naar buiten niet voldoende zijn of als een obstakel zoals een enorme boom voorkomt dat licht het huis binnendringt, is het essentieel om de hele decoratie te herzien, tenzij de boom wordt gesneden (een niet erg ecologische beslissing). Het is daarom noodzakelijk om felle kleuren op de muren, het plafond en de vloer aan te brengen, om te kiezen voor geschikte en diffuse verlichting in plaats van voor een plafondlamp. De muren kunnen worden opgefleurd in een lichte en warme kleur zoals een strogeel of een groen vol frisheid en we behouden puur wit voor het plafond. Als u kiest voor muren met verschillende kleuren, zorg er dan voor dat u de lichtste kleur op de muur tegenover het venster plaatst om de helderheid te optimaliseren. Verlichting, kussens en verschillende objecten in felle kleuren brengen pep net als rode, blauwe of antraciete elementen van de keuken. Ten slotte moeten de transparante en gekleurde stoffen de zware donkere stoffen vervangen.

De spiegel: een essentieel element voor optimale helderheid

Om meer licht in een kamer te verspreiden, is de spiegel perfect. Vooral als de ramen klein zijn. Het is niet altijd mogelijk om een ​​erker of een dakraam te installeren om natuurlijk licht in uw huis te brengen. We kunnen daarom spiegels gebruiken en misbruiken, zodat ze het licht van buiten reflecteren.

Video: Power of Silence - The Story of Braco. FULL documentary film. With subtitles available!