Video: zorg voor een drogende basilicum

Video: zorg voor een drogende basilicum


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dankzij het advies van experts van de plantenkliniek, begrijp je de ziekten van je bloemen en leer je ze te behandelen. Tegenwoordig is het een basilicum dat wordt voorgelegd aan Frédéric Marque, na het drogen van de plant en het geel worden van de bladeren. Volg zijn analyse en aanbevelingen op video!

Vraag van de gebruiker

<< Bonjour, j'ai acheté un basilic au mois de mars. Celui-ci s'est très bien porté durant les premières semaines mais depuis peu, les feuilles ont commencé à se dessécher, à jaunir et à ne plus se renouveler. Il est installé sur mon balcon, exposé au soleil le matin. Ne sachant pas que faire, je n'ai jamais tenté quoi que ce soit, je continue seulement de l'arroser tous les soirs. >>

Bekijk de video

video id = "0" /

Auscultatie en diagnose

Nogmaals, het probleem met deze plant komt van water geven. Vergeet niet dat de symptomen van overmatig of gebrek aan water hetzelfde zijn, namelijk vergelen en uitdrogen van de bladeren. Hier heeft het overtollige water zeker een rotting van de wortels veroorzaakt, waardoor de bladeren daardoor niet meer kunnen worden gevoed. Basilicum is bovendien een tamelijk kwetsbare plant die bang is voor de sterke wisselingen van temperaturen zoals we recent hebben gekend. Deze twee factoren bij elkaar stimuleerden daarom het verschijnen van rot.

Enkele aanbevelingen

Vermijd vooral om je basilicum te vroeg uit te nemen. Wacht tot mei, wanneer het weer milder wordt. Basilicum is inderdaad een thermofiele plant, dat wil zeggen dat het van hete grond en water houdt, maar zonder teveel. Zorg voor een goed doorlatende ondergrond. Aarzel daarom niet om je grond met wat zand te mengen en een bed van klei op de bodem van de pot te plaatsen. Water in de bekers wordt ook sterk afgeraden. Merk op dat basilicum met kleine bladeren resistenter is dan basilicum met grote bladeren. Door deze tips te volgen, moet de basilicum weer zijn vorm krijgen en perfect bij uw gerechten passen tijdens de zomerperiode. Goede salade! Jij ook, stel je vragen bij The Plant Clinic! Ontdek ook hoe je moet zorgen voor een basilicum vol bladluizen.


Video: Insideeus - Ecstasy Official Video


Opmerkingen:

 1. Berowalt

  Wauw, ik spuugde op deze blog ongeveer 3 maanden geleden, de verkoop dacht niet dat iemand hier commentaar gaf :) Eigenlijk is er niets te bespreken uit de voorgestelde, omwille van de test is het toegevoegd;)) Zullen ze serieus betrekken In deze blog ...

 2. Jax

  Oh, deze slaven!

 3. Najib

  Now all is clear, many thanks for the information.

 4. Melrone

  helemaal niet mee eensSchrijf een bericht