Reusachtige planten voor een majestueuze tuin

Reusachtige planten voor een majestueuze tuin


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ze vliegen naar de hemel en spelen poppen in de tuin: zaai gigantische planten die je exterieur hoogte geven. Ze kunnen zelfs landelijke occultaties creëren in de zomer!

De grootste: stokroos, zonnebloem en ridderspoor

Stokroos en zonnebloem zijn de twee grootste bloemen van de zomer, op de voet gevolgd door de delphinium: ze meten tussen 1,20 m en 3 m! Het zijn vaste planten die weinig onderhoud vergen en hun decoratieve weergave is uitzonderlijk dankzij hun royale bloemstelen of hun grote imposante bloemen, bloeiend van juli tot oktober. Je kunt ze combineren in een massief met caryopteris, gerbera's, alliums bijvoorbeeld voor een veronderstelde landelijke stijl. - De stokroos, die met name in alle straten van het Ile de Ré te bewonderen is, kan tot 3 meter hoog worden. Er zijn tegenwoordig verschillende variëteiten, citroengeel of oranje, abrikoos, roze, donkerrood, paars ... Genoeg om prachtige scènes te maken. Zeer gemakkelijk om mee te leven, deze spontaan bloeiende bloem wordt van het ene jaar op het andere alleen gezaaid. Het groeit vaak langs muren op het zuiden en staat graag in de volle zon en beschut tegen de wind. Als je in een winderig gebied woont of onweersbuien hebt, bind je stokrozen vast om te voorkomen dat ze breken. Zodra de bloei is voltooid, snijd je ze eenvoudig en plaats je de zaden waar je ze wilt laten groeien; het volgende jaar zullen ze zijn vermenigvuldigd. En als je ze voor het eerst in je tuin importeert, zaai ze dan eerst in kleine potten met een snelheid van één zaadje per emmer, die je achter een raam laat groeien, en na 3 weken kun je ze planten in de tuin, wanneer de aarde wordt opgewarmd. Alle charme van stokrozen wordt uitgedrukt in open grond, waar de bloei de hele zomer lang is, maar ze blijven delicaat in boeket omdat ze snel verwelken wanneer ze worden gesneden. Wat betreft ziekten, er is weinig ander risico dan roestaanvallen, deze oranje schimmel: besmetting is mogelijk door de wind en de grond. De beste preventieve oplossing is een toepassing van Bordeaux-mengsel. En als uw planten worden aangetast, snijd de zieke bladeren dan voorzichtig af en vernietig ze door vuur of door ze snel in de emmer uit uw tuin te gooien (en niet in de compost omdat deze verontreinigd zou zijn).Samenstelling van zonnebloemen / Samenstelling van delphiniums (credit: Florajet)

- De zonnebloem, hij kan meer dan 2 meter bereiken en is algemeen bekend als de 'zonneplant', omdat hij tijdens het groeien van oost naar west draait. Zijn behoefte aan licht is daarom belangrijk, en hij wordt ook graag geplant in goed doorlatende grond - bovendien zal het nodig zijn om elk jaar nieuwe zaden te planten, in tegenstelling tot stokroos. Vanaf eind maart kun je de zonnebloem in kleine potten zaaien omdat deze gevoelig is voor vorst en naaktslakken, en als de vorst voorbij is, kun je deze in de grond zetten. Aan het einde van de bloei, snijd het kort onder het hoofd, verwijder de vervaagde bloemblaadjes en bewaar dit grote bruine hart om het in een mand met coloquints te plaatsen. - Het delphinium, ook wel 'leeuwenpoot' genoemd, meet maximaal 1,50 m. Vaak blauw of paars, het kan ook roze of wit zijn. Net als de zonnebloem en stokroos, houdt hij van zeer zonnige, maar niet erg winderige situaties, en geeft de voorkeur aan rijke gronden. Bemest de grond dus goed voor het planten en plaats de voeten elk 40 cm. Het is een bloem die perfect geschikt is voor het maken van boeketten met zijn prachtige bloemstengels gegarneerd - verse maar ook droge boeketten omdat de delphinium zijn vorm en kleur goed behoudt. Door de grootte kan het ook worden vertakt en worden versterkt. Hiermee kan het zich vermenigvuldigen in de tuin. Getuft in een massief, de delphinium is fantastisch!

Andere spectaculaire planten

Iets minder lang maar net zo slank en mooi, er zijn andere verticale planten: lupine, klokbloem, amaranthendel en digitalis, die meer dan een meter hoog kunnen worden. Denk ook, om het plaatje compleet te maken, echinacea, acanthus mollis of spinosus, aconiet, agastache en asphodeline lutea (uitzonderlijk met zijn stervormige bloemen!). Dit zijn lente start-up bloemen met gegarandeerd succes.

Campanula lactiflora Prichard's Variety (credit: Jardiland)

Decoratieve, gigantische planten kunnen ook een rol spelen in de tuin ...

... Dat van het structureren van het laatste! Vanwege hun slanke vorm kunnen ze worden gebruikt om decoratieve schermen te maken, om ruimtes af te bakenen, om een ​​deel van de tuin te verbeteren. Waarom zou u het niet gebruiken om een ​​compost, een beschadigd stuk muur of zelfs de auto te verbergen als deze in de buurt van uw huis wordt geparkeerd? Geef ze de richting die je wilt door ze online of in een groep te planten.

Tips van tuinders om gigantische planten te vergroten

Voor al deze bloemen zal de bloei langer en mooier zijn als de tuinman de stengels van vervaagde bloemen onderweg afzet. Om ze tegen de wind te beschermen en te voorkomen dat ze breken en breken, kun je ze ondersteunen of in een groepje planten van verschillende hoogtes plaatsen zodat de lagere hen ondersteunen (lupines en bellflowers kunnen bijvoorbeeld stokrozen ondersteunen); of zaai ze langs een muur, strek een draad uit die hen ondersteunt en recht houdt. Eindelijk, in de late herfst, mulch de grond om hergroei te verzekeren. Lezen: -Je tuin kweken , Prat editions, € 17,90. -De gids voor eenvoudig te kweken planten , Rustica-edities, € 24,95. Met dank aan: -Emilia Oliveiro, artistiek directeur van Florajet, -François Pauly, manager plantsector bij Jardiland.

1-Acanthus mollis, 2-Aconit, 3-Agastache Black Adder, 4-Asphodeline lutea, 5-Delphinium elatum, 6-Delphinium elatum, 7-Echinacea purpurea, 8-Lupins (credit: Jardiland)

Video: Heemparken 'De trots van Amstelveen' Nu de Koningsvaren


Opmerkingen:

 1. Snell

  Je hebt ongelijk. Ik ben er zeker van. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM.

 2. Kelile

  Many thanks for the help in this question, now I will not commit such error.

 3. Leron

  Wat is daar zo grappig aan?

 4. Winton

  Alles, alles.

 5. Baptiste

  Naar mijn mening is het een interessante vraag, ik zal deelnemen aan de discussie. Samen kunnen we tot een goed antwoord komen. Ik ben verzekerd.

 6. Mezir

  BetreurenSchrijf een bericht