Stap voor stap: randen van bedden en moestuin in leisteen

Stap voor stap: randen van bedden en moestuin in leisteen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De tuinman die regelmatig zijn groentetuin of bloembedden wiedt, heeft vaak de gewoonte om ze af te bakenen met half begraven houten planken. Een van de redenen voor deze praktijk is om te vechten tegen de verspreiding van ongewenst onkruid, het beperken van interventies tot geïsoleerde onderwerpen, terwijl het de legers van ongewenste buitenstaanders bevat. Dit alles zou perfect zijn als het hout zelf niet aan bederf onderhevig was, vooral onder de extreme gebruiksomstandigheden: vocht bevorderend verval, gels die barsten verkiezen, warmte die paddestoelen begunstigt en a fortiori zijn ontleding ... Hiervoor Daarom bieden wij u een alternatief, goedkoop, eenvoudig in te stellen en vooral duurzaam - zolang we een beetje opletten - in de loop van de tijd. Deze techniek bestaat uit het vervangen van houten planken door leien. De eerste gedachte die we hebben is om te zeggen dat de leien niet solide zijn. Dit is inderdaad het geval, daarom moeten de leien dik zijn, anders moeten ze worden verdubbeld of zelfs verdrievoudigd als ze echt goed zijn. Dit materiaal is minder solide dan hout, maar het gaat langer mee en bovendien draait het de aandrijfas van de maaier niet in geval van een botsing met het mes - de leien exploderen - wat zeker slechte herinneringen terug zal brengen aan sommigen van ons.
moeilijkheid : eenvoudig kosten : afhankelijk van de hoeveelheid leisteen, gratis bij herstel. Benodigd gereedschap : - een lijn - een schoppen

Stap 1: Trek aan het koord


We hebben ervoor gekozen om onze prei af te bakenen, waarvan het mulchen de doorgang aantast, maar ook en vooral om te voorkomen dat ongewenst onkruid op weg komt om zich in onze gewassen te vestigen. Plaats het snoer op de kruising door de palen goed aan de uiteinden te duwen en goed vast te draaien.

Stap 2: Trek een rechte lijn


Gebruik de schop en vertrouw op het touwtje over de hele lengte van je rij groenten of je bed. Beweeg bij elke schop de hendel heen en weer om de toekomstige locatie een beetje te verbreden.

Stap 3: Duw je leien in


Druk elke lei in de groef die eerder door de schop is gegraven. Op dit moment kiest u ervoor om het aantal leien te verdubbelen of verdrievoudigen, afhankelijk van hun sterkte, enerzijds, maar ook van de diepte van begraven van de leien in de grond. Hoe meer de leisteen wordt ingedrukt, hoe resistenter de rand zal zijn, maar hoe minder deze zal zijn.
In dit stadium is het niet belangrijk als ze wat spelen, we zullen het later behandelen.
Evenzo kan de uitlijning van de leien in hun bovenste gedeelte aan het einde worden aangepast.

Stap 4 - Vul de gaten in


Voeg grond toe aan de tussenruimten aan weerszijden van de leien om hun fundering te consolideren en te voorkomen dat ze bewegen. Profiteer nu om de posities in lijn en in hoogte te verfijnen.
Je bent klaar voor een paar jaar, maar als je wilt dat ze stil zijn, moet je voorzichtig zijn waar je je hoeven zet en een doorgang voor de kruiwagen plannen indien nodig. Maar maak je geen zorgen, want in tegenstelling tot een bord wordt een leisteen snel vervangen indien nodig.
Op deze foto behouden ze zowel het ongewenste onkruid als de overtollige grond van de aardappelplanten. Onze praktische tuinvideo's

Video: #12 Verhoogde border maken van betonnen muurelementen


Opmerkingen:

 1. Pherson

  Welke noodzakelijke zin ... super, een briljant idee

 2. Dion

  Er komen theateraccessoires uit, dan dit

 3. Tygonos

  Mooi geschreven! Interessant materiaal, het is duidelijk dat de auteur het probeerde.

 4. Kiernan

  En wat zouden we doen zonder je zeer goede zin?

 5. Shakaran

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik stel voor om het te bespreken. E -mail me op PM, we zullen praten.Schrijf een bericht