Vensters veranderen: wat u moet weten

Vensters veranderen: wat u moet weten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het veranderen van uw ramen vereist een zorgvuldige overweging: er is een ruime keuze aan materialen. PVC, hout of aluminium: elk heeft zijn eigen kenmerken. Wat het type beglazing betreft, het is ook van aanzienlijk belang. Het is daarom belangrijk om te zoeken naar een goede kwaliteit van isolatie, zowel thermisch als akoestisch. Deze renovaties vereisen een aanzienlijk budget. U kunt net zo goed kiezen voor de beste investering op het gebied van kwaliteit. Wat betreft de esthetiek van de ramen, dit is ook een cruciaal punt bij de besluitvorming.

Laatste generatie venster

Alu, PVC en hout bieden onbetwistbare voordelen. Elk van deze materialen kan tegenwoordig voldoen aan de vereisten opgelegd door thermische voorschriften. Ongeacht het gekozen materiaal, het nieuwe trendtimmerwerk is esthetisch en maakt het mogelijk om kunstlicht te beperken omdat het een grote diffusie van natuurlijk licht biedt: aanzienlijke voordelen.

Aluminium raam

Als aluminium bekend stond als een slechte isolator, profiteert het nu van goede eigenschappen op dit gebied dankzij de plaatsing - tussen twee secties - van synthetische staven. De isolatie is dus aanzienlijk verbeterd. Een van de grote voordelen is onvervormbaar zijn en zware beglazing met zeer grote afmetingen ondersteunen. Slecht weer heeft geen invloed op aluminium ramen. Ten slotte vinden we het ook leuk omdat het met een spons kan worden afgeveegd en het wordt geleverd in een palet van zeer trendy kleuren.

PVC raam

Nieuwe generatie PVC wint aan stijfheid en is daarom niet meer zo kwetsbaar als een paar jaar geleden. Het is bestand tegen inbraken en sterke wind. Zoute lucht heeft geen invloed op dit materiaal, dat even onverstoorbaar is onder klimatologische omstandigheden. Aan de isolatiezijde is PVC efficiënt dankzij de glasvezel die de versterkingen vormt. Elegante, gemakkelijk te onderhouden, PVC-ramen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen.

Houten raam

Hout, een nobel materiaal, is het materiaal dat het meeste onderhoud nodig heeft, hoewel het hart behandelingen heeft ondergaan die de tijdsspanne vertragen. De huidige houten ramen zijn rotbestendig en bestand tegen vocht en door insecten. Wat betreft de geluids- en thermische isolatiekwaliteiten van dit warme en natuurlijke materiaal, ze zijn onbetwistbaar. Ten slotte leent het hout zich voor alle fantasieën, zowel in termen van de gewenste vormen en kleuren.

Keuze van beglazing

Een raam is een bron van warmteverlies. In een traditioneel huis vertegenwoordigt al het schrijnwerk inderdaad een belangrijke thermische brug. Het is daarom essentieel om het juiste type beglazing te kiezen om energie te besparen. Enkele beglazing wordt alleen in zeldzame uitzonderingen gebruikt en voldoet verre van de isolatie-eisen. Het blijft dus om te kiezen tussen dubbele en driedubbele beglazing, of het nu gaat om erkers, ramen en deuren. De meest gebruikte dubbele beglazing is een goede thermische en akoestische isolator. Het vermindert warmteverlies en beschermt het huis tegen vreemde geluiden van buitenaf. Met andere woorden, de dubbele beglazing draagt ​​bij aan het comfort van het huis: het verspreidt perfect het licht van buitenaf en maakt het mogelijk om energiebesparingen te realiseren. De dubbele beglazing kan lucht of argon zijn. Deze laatste vermindert infraroodstraling. Wat drievoudige beglazing betreft, deze is nog isolerender maar heeft het nadeel dat de helderheid wordt verminderd. Vrij duur, het wordt vooral aanbevolen voor huizen in regio's met lange en strenge winters. Onze praktische doe-het-zelfvideo's

Video: Windows 10: twee vensters naast elkaar