Video: bloeiende struiken snoeien

Video: bloeiende struiken snoeienWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Binnen en buiten je huis, je hebt zeker een aantal bloeiende struiken die je ruimtes sieren. Viburnums, bezems, seringen, ze kunnen bloeien op verschillende tijdstippen van het jaar, maar ze hebben allemaal een jaarlijkse grootte nodig om zich goed te ontwikkelen in de loop van de seizoenen. Guy Tournellec, tuintrainer, onthult enkele tips om je struiken op de best mogelijke manier te snoeien. Ontdek ze op video.

Bekijk de video

De takken worden gesnoeid

Over het algemeen bloeien struiken die in het voorjaar bloeien zoals forsythia op takken van één of twee jaar oud. Verder bloeien ze niet meer en worden daarom nutteloos. Het is daarom raadzaam om deze takken onmiddellijk na hun eerste of tweede bloei te snoeien, zodat het volgende jaar nieuwe scheuten kunnen bloeien. Gebruik hiervoor een snoeischaar die u eerder hebt gedesinfecteerd, om geen ziekte te dragen. De meeste planten die in het voorjaar bloeien, hebben takken die beginnen vanaf de onderkant van de stam. Na een of twee jaar moeten ze aan de basis worden gesneden, na de bloei. De planten die in de zomer bloeien, moeten aan het einde van de winter worden gesnoeid.

Het voorbeeld van eucalyptus

Dit is bijvoorbeeld het geval bij eucalyptus, wat geen uitzondering is op deze regel. Om te weten hoe hoog het moet worden gesnoeid, moet je gewoon de plaats zoeken van waaruit je niet langer door je struik kunt kijken. Snijd alles af voorbij dit merkteken. Snijd de takken boven een blad altijd voor een betere genezing. Het is ook raadzaam om de langere sterke takken en de kortere zwakke takken te snoeien. Door deze paar tips te volgen, reageert de eucalyptus door nieuwe scheuten te maken en de vruchten verspreiden zich over alle takken.

De gel

Merk op dat het na een zeer koude winter belangrijk is om te controleren of sommige takken dood zijn. Schraap hiervoor de schors licht van de tak. Als de laatste groen is, is het hout niet bevroren. U hebt nu alle sleutels om bloeiende struiken te behouden. Door deze paar tips te volgen, stimuleert u de bloei van uw planten en worden uw ruimtes alleen maar gastvrijer en warmer! Vind tips voor het snoeien van struiken op Minutefacile.com. Geproduceerd door Minute Facile.


Video: Vaste planten snoeien: hoe snoei je een vaste plant? -