Wat is waterhardheid?

Wat is waterhardheid?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat definieert de hardheid van water?

de waterhardheid drukt het gehalte van deze laatste uit in opgeloste mineralen, en in het bijzonder in calcium- en magnesiumionen. Deze ionen zijn verantwoordelijk voor de vorming van kalksteen, hoe meer water wordt geconcentreerd in calcium- en magnesiumionen, hoe moeilijker het zal zijn ... en hoe meer het zal zijn kalksteen

Maar hoe laadt water minerale zouten? Welnu, wanneer het de grond kruist, stroomt water door kalksteenrotsen en door verschillende geologische lagen; het laadt dan natuurlijk met mineralen! En omdat de samenstelling van de bodems niet overal hetzelfde is, varieert de hardheid van het water volgens de regio's en zal niet hetzelfde zijn in het noorden (waar het hard is) als in het Centraal Massief (waar het water is van nature zoet).

noot : de hardheid van water heeft niets te maken met of het drinkbaar is of niet. Hard water is gewoon tamelijk hard water! Om de hardheid van het water in uw huis te achterhalen, kunt u navraag doen bij het gemeentehuis.

Hoe de hardheid van water meten?

Weet al dat er een eenvoudige tip is om de hardheid van water te beoordelen: doe kraanwater in een pan en verwarm het. Als er na verwarming een witachtige afzetting is, is dit kalk of kalk en dit betekent dat uw water hard is.

Maar meer wetenschappelijk, wordt de hardheid van water ermee gemeten hydrotimetrische titer (of TH), uitgedrukt in Franse graad. Een Franse graad komt overeen met 4 mg / l calcium, 2,4 mg / l magnesium en 10 mg / l kalksteen.

De wateren zijn als volgt ingedeeld:

 • Van 0 tot 8 Franse graden (° f) wordt gezegd dat het water erg zacht is;
 • Van 8 tot 15 ° f wordt gezegd dat het water zacht is;
 • Van 15 tot 25 ° f wordt gezegd dat het water matig hard is;
 • Van 25 tot 42 ° f wordt het water als hard beschouwd;
 • Boven 42 ° f wordt gezegd dat het water erg hard is.

Samenvattend, wanneer de hydrotimetrische titel van een water hoger is dan 15 ° f, kan het als hard worden beschouwd en zeggen dat het een hard water is.

Waterhardheid: kan dit dagelijkse gevolgen hebben?

Hard water is daarom min of meer kalkhoudend water, maar volledig drinkbaar en dat je kunt drinken zonder angst voor je lichaam. Omdat het rijker is aan calcium en magnesium, kan hard water bovendien zelfs gunstig zijn voor de gezondheid en beschermen tegen bepaalde hart- en vaatziekten.

Aan de andere kant kan de hardheid van het water problemen opleveren met betrekking tot huishoudelijke elektrische apparaten, die zullen eindigen met grote kalkafzettingen op de muren, waardoor ze niet optimaal kunnen functioneren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hard water op lange termijn uw leidingen aanzienlijk kan schalen.

Zeep en andere wasmiddelen zijn bovendien minder effectief in hard water: voor een bevredigend resultaat is het daarom nodig om meer te doen!

Kunnen we de hardheid van water in huis bestrijden?

Om de hardheid van water te bestrijden en uw huishoudelijke apparaten en uw kalksteeninstallaties te behouden, is er een eenvoudige oplossing:waterontharder. Dit laatste maakt het mogelijk om het water uit de calcium- en magnesiumionen die het bevat (en die kalk bevorderen) af te voeren door ze te vervangen door natriumionen, en zo vers water te verkrijgen.


Video: Waterhardheid bepalen VLM bv


Opmerkingen:

 1. Hagley

  Op de schouders naar beneden! Straat tafelkleden! Zo veel beter!

 2. Lifton

  Ik heb de verbinding van de titel met de tekst niet begrepen

 3. Farrel

  kada een half leven op zo'n sotrish in het echte leven .......

 4. Christos

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - ik heb het erg druk. Maar binnenkort zal ik zeker schrijven wat ik denk.Schrijf een bericht