Materiële focus: hoe kies je een pottenbakkerswiel?

Materiële focus: hoe kies je een pottenbakkerswiel?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het pottenbakkerswiel is een apparaat dat bestaat uit een draaitafel, een girelle genaamd, waarmee de pottenbakker ronde containers modelleert. Als u op zoek bent naar een pottenbakkerswiel dat geschikt is voor uw niveau, zult u zien dat het niet eenvoudig is om onderscheid te maken tussen de verschillende beschikbare modellen. Hier zijn enkele criteria die u kunnen helpen bij het maken van uw keuze.

De verschillende soorten pottenbakkerswiel

 • de pottenbakkerswiel elektrisch: de pottenbakker verbindt zijn beurt met het lichtnet en regelt de snelheid met behulp van een elektronische variator. Plan een budget van tussen de 500 euro voor pottenbakkerswiel instapniveau en 2500 euro voor pottenbakkerswiel high-end.
 • de pottenbakkerswiel te voet: de pottenbakker moet de snelheid regelen met zijn voet door een grote schijf op grondniveau te werpen op dezelfde as als de girelle.
 • de arm tour: de pottenbakker moet een stuk hout in de girelle steken om het handmatig te draaien en de snelheid te krijgen die hij wil. Dit type pottenbakkerswiel blijft het meest betaalbaar. U vindt modellen vanaf 30 euro

De opnamecapaciteit

Voor beginners is het raadzaam om de voorkeur te geven aan een torenmodel met een draaicapaciteit van niet meer dan 10 kg. Voor professioneel gebruik zijn er pottenbakkerswiel geavanceerder met een draaicapaciteit van ongeveer 25 kg. een pottenbakkerswiel met een gemiddelde filmcapaciteit is perfect voor veeleisende amateurs. U vindt modellen van dit type vanaf 1.000 euro.Opmerkingen:

 1. Dagen

  Mee eens

 2. Ahsalom

  Ik raad u aan de site te bezoeken, met een groot aantal artikelen over het onderwerp van belang voor u.

 3. Hani

  Cool ... geweldig ...

 4. Abdelahi

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - er is geen vrije tijd. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs de mening uiten.

 5. Farmon

  Je bent een zeer getalenteerd persoonSchrijf een bericht