Elimineer thermische bruggen in het huis

Elimineer thermische bruggen in het huis

Om te genieten van het interieurcomfort en uw verwarmingskosten te verlagen, is het essentieel om thermische bruggen in huis te elimineren. Maar om dit te doen, moeten we ze al identificeren om ze te verhelpen. Onderdelen van een slecht gemonteerde muur, oppervlakteverliezen, slechte isolatie, slecht aangepast bouwproces: het advies van een professional is noodzakelijk. Zodra de thermische bruggen zijn gedetecteerd, kunnen ze worden geneutraliseerd. Tussen buitenisolatie en binnenisolatie zijn er oplossingen.

Wat is een thermische brug?

Een echte plaag in een huis, de thermische brug is verantwoordelijk voor warmteverlies. Dit resulteert in een verlies van interieurcomfort en overmatig energieverbruik. De impact op het milieu is negatief, om nog maar te zwijgen over het feit dat koudebruggen kosten genereren die we goed zouden doen. Je moet weten dat een materiaal dat warmte in de zomer laat en koude in de winter een thermische brug is. Het fenomeen van thermische bruggen betreft zowel de muren van een individuele als een collectieve woning, een plafond, een plaat of zelfs een vloer wanneer deze slecht geïsoleerd zijn. Eenmaal gedetecteerd, kunnen ze worden geneutraliseerd. De tussenkomst van een professional is absoluut noodzakelijk.

Beperking van de effecten van thermische bruggen

Het is dringend noodzakelijk om de beste oplossingen te vinden om de negatieve effecten van alle thermische bruggen in huis te beperken. Dit zal het onmiddellijke effect hebben dat de energieverliezen, althans gedeeltelijk, worden verminderd. De meest economische oplossing is om in het huis in te grijpen met specifieke isolatie. Het is de ITI of thermische isolatie door het interieur. Men kan bijvoorbeeld op de koude muur een plaat van polystyreen plaatsen en vervolgens een gipsplaat. Polystyreen is een goede thermische brugbreker. Deze actie is echter niet voldoende om in te grijpen op de oorsprong van een thermische brug. Een zwevende plaat kan ook op een lage vloer worden gelegd.

Werk van buitenaf tegen koudebruggen

Om het probleem bij de bron aan te pakken, is de beste oplossing - zeker duurder - een ITE geïnstalleerd, dat wil zeggen thermische isolatie van buitenaf. Op deze manier worden alle thermische bruggen permanent geëlimineerd en wordt de thermische uniformiteit van de wanden verhoogd. Deze oplossing is ook interessant omdat het de woonruimte niet vermindert. Het kan worden verdubbeld door een binnenisolatie, die het thermisch comfort optimaliseert en echte besparingen oplevert.

De juiste constructieve modus kiezen

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over thermische bruggen bij het plannen of bouwen van een huis en om rekening te houden met de warmtegeleidingscoëfficiënt die specifiek is voor elk van de gekozen materialen. Het is natuurlijk handig om te kiezen voor de beste bouwmethode om het risico op oppervlakteverliezen te minimaliseren. Dit voorkomt onaangename verrassingen. Het meest overtuigende voorbeeld is de constructie van cellenbetonblokken. Een beetje duurder, terracotta baksteen biedt uitstekende resultaten, omdat het de impact van thermische bruggen met bijna 40% vermindert.

Een raamafdichting installeren Onze praktische doe-het-zelfvideo's

Video: Zeitgeist Addendum