Harvester: historisch meubilair

Harvester: historisch meubilair


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het Franse Moissonnier-meubilair combineert antieke stijlen met design. Origineel, inventief, avant-garde, het merk Moissonnier is een veilige gok die steeds meer wordt begeerd. Elk stuk is een echt kunstwerk, zowel pittig als elegant. Verfijning wordt naar zijn hoogtepunt gebracht dankzij voorouderlijke knowhow. Opeenvolgende collecties wijken geenszins af van hun luxueuze karakter.

Geboorte van een merk

Het was heel precies op 21 april 1885 dat de jonge Emile Moissonnier de meubelmakerij in gebruik nam die hij in zijn tuin in Bourg-en-Bresse installeerde. De vakman denkt er lang niet aan dat zijn talenten als houtbeeldhouwer, schilder en zijn knowhow nog steeds meer dan een eeuw later over zijn collecties zouden spreken. Dankzij zijn buitengewone vaardigheden, zal hij geleidelijk ook meubelmakers opleiden, en iedereen zal onvoorwaardelijk werken in overeenstemming met de regels van de kunst. Vanaf de allereerste creaties geeft Moissonnier elk van zijn werken een assertief karakter. De stukken zijn avant-gardistisch met behoud van enkele kenmerken uit het verleden. Esthetische meubels van Moissonnier getuigen van opeenvolgende tijdperken.

Foto credits: Harvester

Franse meubelmakerij

Emile Moissonnier is meer dan een meubelmaker. Hij is een erkend kunstenaar, met grote inventiviteit, en het is in de puurste Franse traditie dat hij zijn meubels maakt. Hij durft, op de rand van onbeschaamdheid, volledig niet-classificeerbare stukken te maken die de geesten markeren. Het verrast, verwart, maar verleidt altijd. Hij vindt een echt label uit dat onder iedereen herkenbaar is. Het meubelstuk Moissonnier is niets anders dan een buitengewoon juweel, zo aanwezig als een parfum maar veel minder vluchtig. We waarderen dit traditionele meubelmakerij met de stempel Made in France. Beetje bij beetje werden de meubels van Moissonnier naar de Koloniën en vervolgens naar Amerika verscheept. Tegenwoordig, en sinds 1976, wordt het huis geleid door Jean-Lou Moissonnier - de kleinzoon van Emile, getalenteerde schilder en modefotograaf met een passie voor antiek - en zijn vrouw Annie-Pierre - stylist. Met behoud van de traditie van de Franse meubelmakerij, is het paar in staat geweest om nieuwe collecties nieuw leven in te blazen die perfect aansluiten bij de trend.

Fotocredit: Moissonnier

Erfgoedmeubels

Maison Moissonnier beweert zijn stijl. Jean-Lou en Annie-Pierre jagen op rommelmarkten, galerijen, veilingruimtes en passen vervolgens antiek meubilair aan om het opnieuw uit te vinden met behoud van hun oorspronkelijke lijnen. Glamour heeft boekenkasten, dressoirs, consoles en andere tafels en buffetten in handen. Originele patina's en Chinese lak geven het meubilair leven, sommige stukken zijn zelfs bedekt met denimstof. Het blaast als een wind van vernieuwing op Louis XV-dressoirs, Directoire-consoles, Louis XVI-tafels dankzij de tonen bedacht door het Moissonnier-paar. Het meubilair van de meubelmaker van die tijd neemt eigentijdse kleuren aan zoals mauve, diepblauw, oranje of is versierd met patronen die perfect zijn afgestemd op de tijd. Dan is het verouderd, door wormen gegeten, vies, bekrast ... Elk meubelstuk van Moissonnier vertelt een verhaal.

Fotocredit: Moissonnier

Haute Couture meubels

Laten we niet bang zijn: vergulden wordt altijd uitgevoerd, opnieuw volgens de regels van de kunst ... Het Maison Moissonnier is geen uitzondering op de Franse traditie, een vaardigheid die te vinden is in glazuren of polijsten gemaakt met precisie. De Moissonnier-collecties zijn net als de Haute Couture-collecties: zowel uitbundig als verleidelijk, ze bestaan ​​uit zeer diverse meubels: soms extreem eenvoudig, soms rijkelijk versierd. Een assertieve stijl die de aandacht trekt van gerenommeerde architecten en ontwerpers. Harvester, het zijn erfgoedmeubels die uit de vier hoeken van de wereld worden gescheurd.

Fotocredit: Moissonnier

Video: Ponsse Ergo 8w Harvester im Starkholz