Fouten te vermijden voor een warm huis

Fouten te vermijden voor een warm huis

Een comfortabel huis is in de winter allereerst een warm huis voor aangename familie-avonden. Maar in veel oude huizen is warm zijn een vereiste. Om fortuinen te spenderen aan verwarming, is het uiteraard noodzakelijk om bepaalde fouten te voorkomen, zowel met betrekking tot isolatie als onderhoud van zijn verwarmingssysteem. Wat betreft de verlaten houtkachel of de oude schoorsteen, ze konden de service goed hervatten.

Fout # 1: verwaarlozing van woningisolatie

Je kunt niet warm zijn in een slecht geïsoleerd huis. Goede kwaliteit thermische isolatie helpt de thermische bruggen die verantwoordelijk zijn voor warmteverlies te verminderen. Het is daarom noodzakelijk om te kiezen voor materialen die geen koude in het huis kunnen binnendringen en die voorkomen dat de binnenwarmte naar buiten ontsnapt. Ze zullen ook net zo effectief zijn in de zomer en houden uw interieur aangenaam koel. Om het comfort van het huis te verbeteren, kunt u het beste contact opnemen met een professional omdat hij alle isolatieoplossingen heeft die in staat zijn om thermische bruggen te neutraliseren.

Fout 2: de luchtstromen vermenigvuldigen

Openingen zoals voordeuren, ramen en openslaande deuren zijn verantwoordelijk voor de koeling van het huis, vooral wanneer het terughoudend is om ze te onderhouden en ze zijn gemaakt van hout. Inderdaad, na een paar jaar kan het hout slecht verouderen en zijn de openingen slecht gesloten. Om dit te verhelpen, plaatst u eenvoudig een afdichtring rond elke opening. En om de isolatie van openingen zonder dubbele beglazing te verbeteren, volstaat het om een ​​elektrostatisch filter op elk venster te plaatsen. Tenslotte zorgt het sluiten van de luiken bij zonsondergang ervoor dat de kamertemperatuur behoorlijk oploopt. Deze eenvoudige maar effectieve oplossingen voorkomen dat koude lucht het huis binnendringt. Creatieve geesten kunnen grappige of verfijnde deursokken maken die bij het decor passen en fluwelen gordijnen hangen, alleen om tocht in stijl te beperken.

Fout # 3: Verlaten van de schoorsteen

Het hebben van een open haard is een pluspunt en het is jammer om het niet te gebruiken. Naast dat het aangenaam is om naar te kijken, is een schoorsteenbrand een goudmijn omdat het toelaat om een ​​aangename warmte in het huis te verspreiden zonder op het budget te wegen. Het is ook hetzelfde voor de houtkachel dat het erg handig is om weer in gebruik te nemen zodra de buitentemperaturen dalen. Het is belangrijk om te kiezen voor een goed gedroogd NF-gecertificeerd brandhout van soorten met een hoge calorische output zoals bijvoorbeeld eiken of essen. Wees echter voorzichtig en denk erover na om de schoorsteen door een professional te laten vegen.

Fout nr. 4: Laat het verwarmingscircuit vuil worden

Na een paar jaar verliest het verwarmingscircuit zijn efficiëntie omdat de minerale zouten die zich daar ophopen een modder vormen en de goede circulatie van warmte verhinderen. Wat betreft radiatoren, deze kunnen steeds minder efficiënt blijken te zijn en verantwoordelijk zijn voor geluiden en fluitjes wanneer zich een teveel aan lucht in de pijpen heeft opgehoopt. Het is daarom erg belangrijk om de radiatoren in september of oktober te spoelen voordat ze in gebruik worden genomen voor de winter, dat wil zeggen wanneer de ketel zich nog in de "zomer" positie bevindt. Voor het reinigen van het verwarmingscircuit kan het nuttig zijn om informatie te verkrijgen van de technicus die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de ketel. Onze praktische decoratievideo's

Video: 16 GENIALE BADKAMERTIPS DIE JE LEVEN VOOR ALTIJD ZULLEN VERANDEREN