Ik creëer een tuin in Engelse stijl

Ik creëer een tuin in Engelse stijl


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ah, de charme van de Engelse tuin! De overvloedige vegetatie, de indruk van de wilde natuur, de valleien en de wandelingen die wandelen aanmoedigen ... Hier is hoe het thuis opnieuw uit te vinden. De Engelse tuin roept de zachtheid op, de rondingen, de opeenvolgende ontdekking van verschillende universums - zolang de ruimte groot genoeg is ... Groene gazons ook, veel gazons! En een of meer kronkelende paden, waarom niet een paar waterpunten. Kortom, een zeer poëtische, sierlijke en romantische tuin; een levende en geweldige ruimte. Wat zijn de ingrediënten voor het reproduceren van een Engelse tuin in uw huis?

Groen, groen, groen ...

De hoeveelheid gebladerte en gazon is van groot belang in een Engelse tuin. Wij geven daarom de voorkeur aan het maximum van bomen, struiken, hagen, struikgewas. We denken ook aan klimop en wijnstokken. We laten zelfs dode bomen achter, die ook deel uitmaken van de natuur ... omdat de Engelse tuin vooral een zeer natuurlijke ruimte is, zelfs een beetje rommelig - het is ook deze meest getrouwe weergave van de natuur in haar staat wild dat moeilijk te reproduceren is door menselijke hand! De aanwezigheid van water is ook wenselijk, versierd met bruggen, oude kasseien, eilandjes met verschillende bloemen. Een mooi alternatief voor gazon is helexine, deze bodembedekker met elegant en piepklein gebladerte, dat de randen van een pad en de trottoirs met groen aankleedt. Het vriest in de winter maar zorgt de rest van het jaar voor een prachtig schuimtapijt.

De roos natuurlijk!

De roos is een essentiële bloem in de Engelse tuin. De David Austin steeg bij uitstek, maar ook de Brother Cadfael® Ausglobe, de Mary Rose® Ausmary, de Falstaff® Ausverse, de Graham Thomas® Ausmas, of elke andere roos die je maar wilt; het ideale wezen om zelfs je eigen rozencollectie te maken, altijd met dit idee van overvloed, door ze op bogen te laten klimmen (en een charmante tunnel met rozen te vormen!), op stenen muren of zelfs in struikgewas. Er zijn honderden variëteiten: de oude roos, bolvormig en met meerdere bloemblaadjes, is bijzonder geschikt. Varieer de kleuren en geuren.
Credit: Eric Lequertier

Bloeit het hele jaar door

Over het algemeen is de Engelse tuin synoniem met sereniteit, zoetheid, maar het is ook het hele jaar door royaal en levendig. Het is daarom noodzakelijk om planten te kiezen met een flexibele en luchtige groeiwijze, en de vaste planten te mengen, die het op zichzelf zullen redden. Bijvoorbeeld hellebores (in volle bloei in februari-maart), mary harten (in april-mei-juni), een syringa microphylla superba, geurig en bloeiend de hele zomer, geraniums (van mei tot november), een astrance, een coreopsis in de zomer, Japanse anemonen in augustus, een helianthemum, spectabile sedum in september en oktober, asters in november ... Planten gemakkelijk te selecteren, die zullen groeien zonder al te veel menselijke handen nodig te hebben! Voeg grassen toe: fescue, deschampsia, stipa ... ze brengen lichtheid. Het kleurenpalet moet rijk zijn, het is aan jou om de reeksen te kiezen die je leuk vindt om een ​​echt landschapsschilderij uit te vinden!

Decoratieve elementen

Plaats ten slotte hier en daar beelden, charmante kleine bankjes, een fontein, hoge en lage verlichting ... Nogmaals, het is een kwestie van het creëren van een unieke, verrassende sfeer. Het licht geeft je ruimte zelfs 's nachts een andere look.
Credit: Christian Fournet

De "nieuwe" Engelse tuin?


Het traditionele concept van de Engelse tuin blijft een instelling - anders zou het niet langer een Engelse tuin zijn - maar het evolueert ook door het verkrijgen van nieuwe soorten planten en bloemen, en door het verlangen naar ontwikkeling, hedendaags of natuuronderzoeker, van zijn eigenaren. Je kunt bijvoorbeeld inspiratie vinden in het boek van Tim Richardson van Ulmer, De nieuwe Engelse tuin , die 25 innovatieve modellen presenteert. En om je eigen te bouwen, durf te doen wat je leuk vindt in de tuin. Het is de sleutel tot succes! Vergeet ten slotte natuurlijk niet dat 'karaktertuinen meestal niet' s nachts groeien '... onze praktische tuinvideo's


Opmerkingen:

 1. Zahur

  triest

 2. Tar

  gyyyyyy ..... dat is een jammer

 3. Samudal

  Je laat de fout toe. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 4. Nikojind

  Beter laat dan nooit.

 5. Ogelsvy

  Het verveelt me.

 6. Mainchin

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Laten we dit bespreken. Mail me op PB.Schrijf een bericht