Stap voor stap: een landhek maken

Stap voor stap: een landhek makenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je hebt tijdens je uitstapjes naar het platteland zeker gemerkt hoe de boeren het land afbakenen als de hagen van groenten ontbreken. Ze planten houten palen en bevestigen er planken aan, en meestal een prikkeldraad bovenaan om te voorkomen dat dieren het hek kruisen. Nou, dat is precies wat we u vandaag aanbieden, behalve het prikkeldraad dat niet tussen twee kavels voor beschaafde mensen hoeft te liggen. Het is een "lichte" en "goedkope" versie van deze hekken die de Franse haag splitsen. Licht, omdat hier geen sprake is van mechanische middelen zoals de tractor en de heimachine. Inderdaad, op een tuin gedrenkt door de herhaalde regens van de winter, zou de schade aanzienlijk zijn. Stelt u zich eens voor dat de tractor op het prachtige gazon rijdt, er is geen sprake van. Welnu, omdat we gaan gebruiken wat goedkoper is, omdat hier geen prikkeldraad en dikke planken nodig zijn om te voorkomen dat koeien in het wild dartelen. Bel hiervoor naar de dichtstbijzijnde zagerij en vraag om acacia, acacia of zelfs kastanje-inzetten. Aan uw bestelling voegt u bestanden toe (soms ook wel redo's genoemd), de afgeronde externe delen van ongebruikte houten stammen bij het zagen van planken in zagerijen. Het heeft de voorkeur dat ze scherp zijn, dat wil zeggen rechtop aan de zijkanten staan, dit helpt u om op een regelmatige afstand te blijven.
moeilijkheid : moeilijk (zeer fysiek) kosten : ongeveer 50 euro voor 20 meter Benodigd gereedschap voor 20 meter : - Een dozijn inzetten (plus twee of drie) - 3m lange platen, ongeveer. 15 cm breed - Roestvrij stalen schroeven of spijkers - Een schroevendraaier - Een gewicht - Een potloodstang - Een koord - Een meter - Handschoenen optioneel: - Een kettingzaag - Een draagbare schroevendraaier - Paraffine

Stap 1: Plaats een lijn


Het is langs het snoer dat je de palen plant (of palen). Draai het stevig vast.

Stap 2: Meet de afstand tussen de palen


Zoek de locatie van de eerste inzet en plant deze (zie stap 3), meestal aan het ene uiteinde van het veld. Om zich niet te vergissen in de afstand van de palen, plaatst u een steun op de grond tegen deze eerste paal en definieert u de locatie van de derde paal. De dosering moet aan elke kant iets uitsteken. Plaats vervolgens met behulp van het meetlint de centrale paal, de tweede paal.
Omdat alle ruggen even lang zijn, knipt u erop om de positie van de centrale paal aan te geven. Dezelfde dosering zal worden gebruikt om de locatie van de volgende inzetten te bepalen.

Stap 3: Plant de palen

Het is beter om twee te zijn voor deze fase, de ene beveiligt de paal zodat deze recht zinkt en de andere ... slaat! Plaats de palen altijd zo dat het platte veld dicht bij de lijn komt die door het snoer is gemaakt, omdat u aan deze kant de achterkant plaatst en betere ondersteuning biedt.
Maak met behulp van de koevoet een pre-hole waarin je de paal plant. Rijd de lat niet naar beneden, anders is de kans groot dat uw inzet hetzelfde pad volgt ...
Plant recht en draai de balk in cirkels om het gat te verbreden. Maak geen te groot gat om het vasthouden van de paal te verminderen, maar niet te klein om te voorkomen dat u zichzelf uitput door te zinken. Kijk naar de grootte van de paal en maak het gat dienovereenkomstig.
Sla altijd loodrecht op de paalkop. Als uw inzet in kastanje is, is het beter om met de schaal van de massa te tikken om te voorkomen dat ze splitsen. De schaal heeft een groter oppervlak dat het risico op breuk vermindert, maar heeft meer grip nodig om de massa stabiel te houden. Bepaalde massa's lenen zich beter voor dit atypische gebruik dan andere.
Je inzetten zijn geplant, maak je geen zorgen over hun lengte, ze worden verkleind.
Sommigen hebben geleden, deze is goed verdeeld.
Aan de finish, de paal op de juiste hoogte gesneden, zijn een of twee schroeven welkom om dit kleine probleem te verhelpen.

Stap 4: Bevestig de ruggen

De eerste lagere dosering wordt eerst vastgesteld. Als het terrein van je veld niet vlak is, is het niet de lijn die de horizontale lijn van de eerste lijn van lagere ruggen geeft, je zult moeten componeren en een soort gemiddeld profiel van je baan maken. Schroeven hebben de voorkeur boven spijkers, omdat hout met vocht opzwelt en vervolgens in droge perioden aanhaalt, waardoor de nagel soms naar buiten komt.
De ruggen worden om de andere tijd overlapt. De eerste twee onderaan, de volgende twee bovenaan, enzovoort.
Als u "hoog" start, moet u plannen dat de volgende 2 hieronder staan. Daarom moet de mogelijke doorgang van een maaier worden gecontroleerd. Het is de moeite waard om erover na te denken voordat u de eerste dosis vaststelt.
Omdat uw bestanden zijn gescherpt, dat wil zeggen dat hun veld recht is, kunt u ze eenvoudig parallel plaatsen door van rand tot rand te meten. Houd er echter rekening mee dat, omdat de achterbladen niet dezelfde breedte hebben, de meting niet verwijst naar de volgende twee ...
De inzet is rauw en verdeeld. Een paal kan van nature om zichzelf roteren en de plaatsing van de rug belemmeren. In dit geval een kettingzaag om het vervelende deel te plannen.
De ruggen steken aan elke kant van de paal uit. Je weet nooit, op een dag kan het nodig zijn om een ​​inzet te veranderen, het kan zijn plaats links of rechts innemen. De dosis kan bijvoorbeeld ook breken onder het gewicht van een kind, in welk geval er een kleine marge is aan elke kant om een ​​"las" in het midden te maken. Maar niets belet je om dicht bij de inzet te snijden, het is volgens de smaken en verlangens van elk.

Stap 5: Resize de inzet


Nu moet je de inzetten van bovenaf uitlijnen. Nogmaals, als de grond niet vlak is, gebruik dan de lijn niet. Het is noodzakelijk om te meten vanaf de kruising tussen twee bovenruggen en de bovenkant van de paal.

Stap 6: Bescherm uw inzet


Snijd de bovenkant schuin om rotting en infiltratie van regenwater aan de kop van de paal te voorkomen.
Het hoofd van een acaciapaal klaar om het weer onder ogen te zien.
Anders smelt je in een dikke pot paraffine in een dubbele boiler, anders kunnen kaarsen het lukken.
Giet en verspreid de paraffine op de kop van de paal met een handschoen. Dit biedt een zeer goede bescherming tegen rotten.
Hier is uw afsluiting voltooid tegen lage kosten. Zeer gemakkelijk te onderhouden, roest niet, kan niet worden behandeld, belemmert het zicht niet, laat de maaier passeren, vergemakkelijkt het wieden (in tegenstelling tot een hek), neemt geen ruimte in beslag ( in tegenstelling tot een lage muur), en vooral goedkoop (in tegenstelling tot een haag). Aan de andere kant houden we wel of niet van!


Video: #84 Opritpoort plaatsen van Lariks Douglas hout