Welke kleuren combineren met blauw?

Welke kleuren combineren met blauw?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voor een harmonieus interieur waarin je je goed voelt, is een van de hoofdpunten het verkrijgen van een mooi kleurenhuwelijk. Blauw biedt veel mogelijkheden. Ongeacht de gewenste sfeer - natuurlijk, oosters, warm of ultradesign - blauw, van pastel tot donker, brengt een vleugje rust in de verschillende kamers van het huis.

Tussen kalmte en ontsnapping

Blauw wordt beschouwd als het symbool van rust. Geen wonder dus dat het veel wordt gebruikt in de slaapkamer. In een jongenskamer kan een blauwe jeans worden geassocieerd met anijsgroen en wit voor een sfeer vol pep's en we zullen een indigoblauw verlevendigen met rood voor een campusstijl die onvermijdelijk tieners aanspreekt. Deze paar tonen van rood verwarmen het geheel dankzij stickers, kussens, een lamp, beddengoed of een tapijt. Voor een slaapkamer voor volwassenen kan blauw worden gecombineerd met een natuurlijke tint zoals beige, onderbroken door een paar taupe accenten. Wat het huwelijk van blauw en wit betreft, het roept ontsnapping op, de kust, en dit meest verfrissende contrast is vol elegantie.

Foto credits: Vert Baudet / Maisons du Monde

Blauw en paars voor een originele decoratie

Blauw past perfect bij paars en fuchsia. Een harmonie die warm oosterse interieurs oproept. In dit soort sfeer zijn zijde geborduurd met gouden draden, dikke fluwelen plaids en wollen tapijten welkom. Een vleugje lichtheid kan worden gebracht door licht oranje organza gordijnen. De indruk van reizen kan worden versterkt door de aanwezigheid van antiek, zoals een Indiase houten kist versierd met sculpturen, beelden ingelegd met gekleurde parels of zelfs oosterse aardewerk en andere Moorse vazen.
Fotocredit: Ripolin

Blauw en bruin erg gezellig

Zeer trendy, blauw doet wonderen wanneer het wrijft tegen een ijzig bruin, een chocolade of een taupe die niets anders is dan een grijs die lichtbruin neigt. Deze zeer succesvolle kleurencombinaties zijn ideaal voor het creëren van een gezellig interieur, hetzij in de woonkamer of in een badkamer die volledig is gewijd aan ontspanning en welzijn. Afhankelijk van de smaak kunt u kiezen voor een petroleumblauw of een intens diep lapis lazuli-blauw. Niets verhindert het opwarmen van dit soort decor met een lichte aanraking van rood of watergroen, afhankelijk van het gewenste effect. En om een ​​mooie helderheid te behouden, moet het wit deel uitmaken van het plafond en ten minste aan twee zijden van de muur.
Fotocredit: Dulux Valentine

Chique en design middernachtblauw

Tegenover parelgrijs is middernachtblauw essentieel voor een ultra chique en design-sfeer. In een slaapkamer, een zolder of een badkamer met een goed gehumeurd mannelijk karakter, kunt u nachtblauw combineren met metaal of chroomgrijs van een trapleuning, een mezzaninerel of industrieel meubilair. Je kunt een paar vleugjes zwart toevoegen dankzij de verlichting en decoratieve items. Een betonnen vloer in zwart of antraciet zal de moderne trend van dit type interieur bevestigen. Je kunt deze zeer eigentijdse en nuchtere geest gebruiken en misbruiken in een keuken onderbroken door ebbenzwart, middernachtblauw en wit.
Fotocredit: Dulux Valentine

Video: Kies de beste kleuren voor het inrichten van je woonkamer