Materiaalfocus: hoe kies je je tekenpapier?

Materiaalfocus: hoe kies je je tekenpapier?

Het kiezen van je tekenpapier kan een echte hoofdpijn worden als je er niets van weet. Maar met een beetje oefening en goed advies wordt de taak eenvoudig. Dus hoe kies je je tekenpapier? Afhankelijk van uw smaak, het gebruik en de kenmerken ervan. Verklaringen ...

Papier dikte

Een eenvoudige regel is van toepassing: hoe meer tijd je besteedt aan een tekening, het perfectioneren, wissen en potlood, hoe dikker je papier. Dit voorkomt uw tekenpapier verkruimelt niet of raakt beschadigd. Ter informatie, dik papier heeft een minimale dikte van 150 g / m. Als u daarentegen snel tekent en weinig tijd besteedt aan uw prestaties, kiest u een dunner papier. Maar let op, alleen het zachte potlood is geschikt voor het gebruik van dit papier.

Het absorptievermogen van papier

een tekenpapier met een groot absorptievermogen geschikt voor het gebruik van nat gereedschap zoals waterverf. Je vindt dit soort papier voor gemiddeld 4 euro voor 25 vellen. Integendeel, als u van droge tekentechnieken (potlood, houtskool, enz.) Houdt, geeft u de voorkeur aan een niet-absorberend papier dat veel beter bestand is tegen geperste mijnen.

Papier textuur

Houd je van precisie en details? Liever een glad papier. Het zal bijvoorbeeld worden gebruikt voor het maken van strips of geanimeerde tekeningen. Aan de andere kant, voor vage tekeningen, schetsen, geeft de voorkeur aan een gestructureerd papier, min of meer korrelig. Hoe meer de korrel van de tekenpapier dik is, hoe meer de definitie van uw functies verandert, waardoor u gedwongen wordt alleen de essentie te tekenen. De keuze is aan u ... Kortom, als u rekening wilt houden met bepaalde kenmerken, is het belangrijk uzelf te behagen. U kunt dan goedkoop papier gebruiken voor een paar cent, een glad tekenblok van gemiddeld 5 euro of een dikker blok papier van 6 euro. Test verschillende soorten tekenpapier en gebruik gewoon degene die op dat moment bij je humeur past.


Video: Review Action Brush Pens. Jojan Tekent