Waarom vallen voor de Scandinavische planken

Waarom vallen voor de Scandinavische plankenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een sober en verfijnd ontwerp

Geboren in de jaren 1930, het ontwerp Scandinavisch hoort bij het modernisme, een beweging gekenmerkt door functionalisme en de vereenvoudiging van vormen. Het wordt ook gekenmerkt door de democratisering van prijzen en het gebruik van zogenaamde warme en nobele materialen.

Het doel van Scandinavisch design is om het dagelijks leven te verbeteren en veel ontwerpers hebben zich daarom gericht op het huis: meubels, verlichting, textiel, servies ... De voorlopers van deze trend hebben het model en de waarden opgeleverd waarop het nieuwe Scandinavische ontwerp blijft vandaag vertrouwen: duurzaamheid, functionaliteit, betrouwbaarheid maar ook minder technische waarden zoals eenvoud, gelijkheid, durf of zelfs plezier. We vinden in de creaties van deze beweging, die de kwaliteit van het leven en de openheid van de landen van het Noorden maakt.

Scandinavische designproducten zijn niet opzichtig en vaak kleurrijk en passen zonder problemen in elk interieur. Met een beetje aanraking in een woonkamer of in een all-over in een slaapkamer, is stijl er.

Er zijn verschillende soorten Scandinavische planken, die alle liefhebbers van design zullen verrassen. Of u nu op zoek bent naar kleine extra opbergruimte of veel opbergruimte wilt creëren voor een keuken of woonkamer, er is vast en zeker wat een Scandinavische plank voor jou!

Discrete Scandinavische planken


De Scandinavische inrichting is vrij verfijnd. Als je dat niet wilt torenhoge planken in je slaapkamer of woonkamer, het is perfect! Kies voor witte melamine planken, die eenvoudig aan de muur worden bevestigd met beugels van dezelfde kleur. De plank gaat dus op in de muur en markeert de objecten die u erop zult plaatsen.

Zeer eenvoudig te installeren, je kunt de afmetingen en locaties van deze Scandinavische planken combineren. Als u ze echte decoratieve elementen wilt maken, aarzel dan niet om de witmetalen beugels te vervangen door meer originele, gekleurde of lederen modellen.

Scandinavische planken als decoratief object in de kinderkamer


Dit is een idee om in gedachten te houden voor de kinderkamer. sommige Scandinavische planken spelen meer een rol van decoratieobject dan opslag. Dit is met name het geval voor achthoekige planken

Ze zijn over het algemeen gemaakt van licht hout en de onderkant van de plank is gekleurd in een kleur die typisch is voor Scandinavische decoratie: grijs, poederroze, mintgroen, lichtgeel ... Of anders bedrukt met patronen of een boodschap.

Je kunt deze planken als een nis aan de muur installeren en een decoratie-element opslaan dat je in de slaapkamer wilt markeren. Het kan een pluche, een snuisterij, enz. Zijn. Je kunt ze ook op een bureau of ladekast leggen, zonder de muur te doorboren.

Dit type Scandinavische plank is ook verkrijgbaar in huis of rond. Voor deze modellen wordt aanbevolen om ze aan de muur te hangen. Je kunt mixen verschillende soorten Scandinavische planken met posters en spiegels om een ​​versierde muur boven een bed of een bureau te maken.

De String-plank, voor designliefhebbers


Het String-reksysteem werd in 1949 in Zweden geboren. Het is het resultaat van onderzoek door de architect Nils Strinning en is ontworpen vanuit een strikt economisch en praktisch oogpunt om de meeste Zweedse huizen uit te rusten.

String planken zijn herkenbaar onder duizend. Ze bestaan ​​uit twee stalen staanders waaraan houten planken zijn bevestigd. Ongeëvenaarde soberheid, deze planken zijn modulair en voldoen aan uw behoeften, evenals aan uw ruimtebeperkingen.

Aanpasbaar, u kunt ze in elke kamer van het huis installeren. Boven een bureau om extra ruimte te creëren. In een keuken voor het bewaren van serviesgoed, benodigdheden of zelfs wat keukengerei. In een slaapkamer kunnen ze een nachtkastje vervangen.

Vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard, deze Scandinavische planken hiermee kunt u een design-touch aan uw interieur geven.


Video: Van grauwe parkeerplaats tot moderne loungetuin. Metamorfose. Eigen Huis & Tuin