Voor / na: make-over van een lange woonkamer

Voor / na: make-over van een lange woonkamer

De inrichting van dit Nantes-huis was enigszins gedateerd. Om het op te frissen, hebben de eigenaren van dit huis in Nantes een beroep gedaan op het decoratiebedrijf Kiosque Déco. Doel: de verschillende ruimtes herschikken (eetkamer, woonkamer, binnenkomst, opslag) en de inrichting van de kamer transformeren.

De inrichting

voor: De eetkamer belemmert de doorgang naar de tuin en de enorme woonkamer versmalt de kamer. Het meubilair is niet meer actueel en neemt te veel ruimte in beslag in verhouding tot de afmetingen van de kamer.
na: De woonkamer en eetkamer zijn omgekeerd. Het meubilair is veranderd voor een meer eigentijdse sfeer en afmetingen die meer geschikt zijn voor de kamer. Om de kamer een warme kant te geven, is de tegelvloer volledig bedekt met gelaagd parket in gebleekt eiken. In de woonkamer is een tapijt toegevoegd.

De entree

voor: De entree geeft direct toegang tot de woonkamer
na: Om de ingang visueel van de eetkamer te scheiden, maar zonder deze volledig te verdelen, hebben we een moucharabieh geïnstalleerd, een soort opengewerkte paneel dat vaak in het oosten wordt gevonden en dat als een hekwerk fungeert. Het werd op maat gemaakt door een vakman en vervolgens in hetzelfde blauw geschilderd als het onderste deel van de woonkamer. De ingang en de gang zijn ook volledig opnieuw geverfd, in lichtgrijs om de decoratie niet te overbelasten.

Het eetgedeelte

voor: Een smalle kamer waar het niet gemakkelijk is om te bewegen. Het zeer massieve meubilair weegt de ruimte omlaag.
na: De kamer lijkt groter en de circulatie wordt daar vergemakkelijkt. De onderkant van de muur is opnieuw geverfd in stormblauw, wat karakter geeft aan de kamer en de volumes structureert, terwijl het lichtgrijs van het bovenste gedeelte kalmeert en verzacht. De dunne perzikkleurige strook die boven de bank is geverfd, accentueert deze en verlicht de sfeer. Deze perzikkleur wordt op sommige plaatsen teruggeroepen door kleine aanrakingen.

De tv-hoek

voor: Het overdreven grote buffet eet de hele kamer op en blokkeert het verkeer.
na: De kachel past perfect in de kamer dankzij de stormblauwe band die de muur omlijst. De tv-standaard is op maat gemaakt door een ontwerper uit Nantes (Atelier Barbatruc). Om het budget te respecteren, worden op maat gemaakte designmeubels vermengd met meubels van grote decoratiemerken.

De trap en berging

voor: het volume onder de trap is niet geoptimaliseerd. Het gelakte hout van de trap is zeer aanwezig en de kleur een beetje gedateerd.
na: opslag, op maat gemaakt door een timmerman, die de helling van de trap volgt. Ze werden geïnstalleerd door ze enigszins van elkaar te scheiden, om het volume van de kamer niet te verkleinen, zoals vaak het geval is bij het installeren van een compleet opslagblok onder de trap. Het meubilair is geschilderd in dezelfde kleur als de muur en past zo in het decor. De trap is ook geschuurd en geschilderd in dezelfde grijstint om deze minder visueel aanwezig te maken.


Video: BEFORE & AFTER WOONKAMER! HOME MAKE OVER VIDEO 2 YARA MICHELS