Maak een schoenentrekker

Maak een schoenentrekker

Terugkomend uit de tuin met de aarde die aan je zolen blijft hangen, moet je toegeven dat het niet zo prettig is. Maar het uitdoen van je modderige laarzen kan een nachtmerrie worden voor iedereen die niet is uitgerust. Kleine herinnering, de eerste boot wordt verwijderd met behulp van de andere boot, maar voor de tweede is het vaak een ander verhaal. In deze delicate operatie is het niet ongewoon om een ​​sok op te offeren, als het niet je handen zijn. Gelukkig niet meer, want super boot puller is er om je uit deze slechte stap te helpen! moeilijkheid : gemiddeld kosten : minder dan 10 euro Benodigd gereedschap : - een plank - een decoupeerzaag - P80 schuurpapier - een boor - twee houtschroeven en de bijbehorende bits Optionele hulpmiddelen : - een rasp - een bijl - een klem - een elektrische schaafmachine Een plan zou nutteloos zijn, maar om enkele aanwijzingen te geven. - De lengte van de schoentrekker in dit voorbeeld is 40 cm, de breedte 16 cm, de dikte 2 cm.

Stap 1 (optioneel): Trimmen


Hier is een mooi herstelbord, een oude eiken schuurvloer. Het zal perfect zijn voor de gelegenheid. Maar we zullen het een schijn van evenwicht moeten geven. Dit is waar de elektrische schaafmachine komt om het ruw te maken. Degenen die hun gloednieuwe en scherpe karton in winkels hebben gekocht, hebben deze stap natuurlijk niet nodig.

Stap 2: Het hefblok


Hier is ons bestuur na een kleine facelift. Een stuk dat aan één uiteinde is gesneden, dient als een wig om het deel te verhogen waarmee de laars kan worden vastgeklemd. Twee scholen, aan de rand, of plat zoals hier. Voor ons gebruik, tuin- en rubberlaarzen, is het niet nodig om de boottrekker te hoog op te tillen. Maar je moet erover nadenken als je het voor ander gebruik wilt, zoals kledinglaarzen voor vrouwen die vaak hoge hakken hebben.
Om verschillende redenen moet u mogelijk uw voet op de schoentrekker plaatsen voordat u deze gebruikt. Voornamelijk om het te verplaatsen, hetzij door te trekken of door te duwen, om het dichterbij of weg te brengen. De wig in halve maan vermijdt de effecten van te gewelddadig schommelen wanneer men zijn voet op de as van de boot-boot zet, door het bord zachtjes rond te laten schommelen. Uiteraard is het nog steeds een optie, maar het geeft een beetje meer en een "rustieke" kant aan je creatie.

Fase 3 (optioneel): Half Moon Wedge


Een blok, een bijl (of een wig) om het blok in een halve maan te splitsen. Het zal dan nodig zijn om de onderkant van de wig plat te maken zodat deze goed aansluit op het oppervlak van het bord.

Stap 4: De vorm knippen


Er zijn geen regels en daarom is er geen plan. Het hangt vooral af van de breedte van je laarzen. Als je kinderen hebt, plan dan een snee die iets eindigt op een punt, zodat hun kleine laarzen kunnen vast komen te zitten. Maak de vorm onderaan niet te rond.
De puzzel is essentieel in deze stijlfiguur. Zorg ervoor dat je je bord stevig vastzet met een klem zoals op deze foto. Volg rustig je koers en probeer niet alles in één keer te doen, eenmaal onderaan begin je opnieuw aan de andere kant om deel te nemen aan de vorige snede.

Stap 5: De vorm schuren


Als je decoupeerzaag niet perfect is, is een kleine raspslag nuttig om elke offset te compenseren.
Schuur de randen van de snede en de zijkanten van het bord om splinters te voorkomen. Schuur overal, maar pas op dat u niet te veel aan de binnenrand van de schoentrekker schuurt, degene die de schoen vastzet.

Stap 6: Boren, schroeven


Of het nu de juiste wig is of de halve maan, het moet worden geboord om te voorkomen dat het hout splijt bij het vastdraaien van de schroeven.
Zodra de wig is doorboord, herhaalt u de bewerking met een boor met een gelijke of grotere diameter aan de kop van uw schroeven, zodat ze niet uitsteken en de grond niet krassen. We zullen boren tot een diepte van 0,5 cm, dit is meer dan genoeg om de kop van de schroeven te verbergen (het is soms praktischer om de grote diameter voor de kleine te boren).
Het enige dat overblijft is om de wig te plaatsen. Plaats de wig twee of drie centimeter achter de onderkant van de vorige snede en schroef.

Stap 6a: Boren van een voorgat (in het geval van zeer hard hout)


Hier is het hout erg hard, dus ook hier zullen we een voorgat in het bord moeten maken. Schroef de schijf in de definitieve positie, totdat de schroeven het bord markeren. Verwijder het vulplaatje en prik het bord tot halverwege de dikte. Plaats vervolgens de wig en schroef. Deze stap had heel goed in één keer kunnen worden uitgevoerd (het ruim en het bord oversteken).

Stap 7: montage


Daar is het dan, de boottrekker is klaar en je kunt niet wachten om je laarzen aan te trekken om hem aan te passen.
Deze Franse productie is zelfs voorzien van een kleurenhandleiding. Kleine tips : - plaats uw schoentrekker in de buurt van een reling of een muur zodat u ergens aan kunt blijven hangen. - Als je laarzen echt vol modder zijn, verwijder je de eerste schoen met de punt van de tweede om het bord niet te vervuilen waar je je sok neerzet om de tweede schoen te verwijderen. - De laatste is geen tip, maar een beetje gezond verstand. Leg je bootie indien mogelijk onder dekking, dit voorkomt dat het voortijdig verouderd, maar het stelt je ook in staat om in geval van regen je sokken niet nat te maken. - Je vraagt ​​je af waarom de commerciële bootpins aan het andere uiteinde krimpen. Je bent niet alleen. Dit vermindert de algehele stabiliteit van de boottrekker zonder enig voordeel te bieden.