Tips en trucs voor het (correct) bewaren van uw koelkast

Tips en trucs voor het (correct) bewaren van uw koelkast


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een slecht bewaarde koelkast heeft veel nadelen: producten die niet kunnen worden gevonden, vervaldata die zijn verstreken, bedorven voedsel ... Een paar tips en een beetje discipline zijn echter voldoende om een ​​koelkast schoon en netjes te houden, wat een perfecte hygiëne en bespaar elke dag tijd!

Een schone en opgeruimde koelkast

Voordat u overweegt uw voedsel op de juiste manier te bewaren, moet u het hygiëneaspect niet verwaarlozen. De koelkast moet regelmatig worden schoongemaakt, het fruit en de groenten worden onder water gepasseerd voordat ze in de groentelade worden bewaard en onnodige verpakkingen worden in de prullenbak gegooid (dozen met yoghurt, promolabels, enz.). Vergeet ook niet om je eten van elkaar te isoleren door het te filmen met stretchpapier, aluminiumfolie of door het in Tupperware-dozen te plaatsen (het Amerikaanse merk heeft ook zijn werkpaard opgeslagen voor de start van het schooljaar!) . Kies bij voorkeur transparante dozen waarmee u de inhoud kunt zien zonder ze te openen, of aarzel niet om ze te etiketteren door de datum op te geven waarop u ze in de koelkast plaatst! Deze zeer eenvoudige discipline voorkomt de verspreiding van bacteriën en zorgt ervoor dat voedsel langer kan worden bewaard.

Beheers de kou

De eerste regel is om voedsel op de juiste plaats te houden: een koelkast heeft verschillende zones - koud, koel, gematigd en deur - die zijn ontworpen om een ​​familie van voedsel te huisvesten. Zo worden rauw vlees, vis en vleeswaren in de koude zone geplaatst, zuivelproducten en gerechten die al in de gematigde zone zijn gekookt, vers fruit en groenten in de gematigde zone, enz. Vermijd ook het constant openen van uw koelkast: u breekt de koelketen, essentieel voor het goed bewaren van uw voedsel!

Afval vermijden

Overbelast uw koelkast niet om zo weinig mogelijk voedsel weg te gooien. Vertrouw ook op vervaldata en plaats altijd bederfelijke producten voor anderen: u zult ze eerst mechanisch consumeren!

Bekijk onze video: 3 tips voor het opruimen van uw keuken

Alle kookvideo's