Te vermijden fouten bij colocatie

Te vermijden fouten bij colocatie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wonen in een gedeelde flat is een echt avontuur! Het zal inderdaad nodig zijn om in gemeenschap te leren leven en te organiseren zodat de hele colocatie goed werkt en voor elk lid aangenaam is. En daarvoor heb je een minimum aan organisatie nodig. Om u te helpen presenteren we u de fouten die u niet kunt maken bij colocatie.

Kijk niet uit over het oppervlak

Het principe van een gedeelde accommodatie is dat u een groter gebied kunt verkrijgen dan wanneer u uw appartement alleen zou huren. Geef ook de voorkeur aan aangename en ruime gemeenschappelijke ruimtes, maar verwaarloos de kamers ook niet. Het is absoluut noodzakelijk dat elke kamergenoot zijn eigen kamer heeft om de goede werking van de kamergenoot te garanderen. Zorg er indien mogelijk voor dat alle kamers dezelfde grootte hebben. Als dit niet het geval is, kunt u loten trekken of een vergoeding aanbieden aan de bewoner van de minst voordelige ruimte. Aarzel niet om een ​​dialoog aan te gaan om aandacht te hebben voor ieders verwachtingen.

Deel niet alles

Als de ruimte moet worden gedeeld, is dit niet het geval voor uw persoonlijke bezittingen! Maak er ook een erezaak van dat iedereen bijvoorbeeld zijn eigen computer gebruikt. Enerzijds vermijdt u wachtrijen maar ook financiële problemen met storingen of onderhoud. Evenzo is uw kamer uw privéruimte en mag niemand deze betreden zonder uw toestemming. U kunt vervolgens uw persoonlijke spullen in deze kamer plaatsen om te voorkomen dat ze worden gebruikt.

Gedraag je niet alsof je alleen woont

Volgens het spreekwoord eindigt de vrijheid van sommige waar die van anderen begint. En dit geldt des te meer voor colocatie. Het gaat erom in gemeenschap te leven en daarom rekening te houden met anderen. Je vermijdt lawaai op late uren, waarschuwt je huisgenoten wanneer je iemand ontvangt ... Maar je neemt ook op een billijke manier deel aan huishoudelijk werk en winkelen en laat dingen achter zoals je ze zou willen vinden. Respect is het sleutelconcept van een gedeeld appartement.

Het appartement niet onderverhuren

Om als huurder te worden beschouwd, is het noodzakelijk om de huurovereenkomst te ondertekenen. Aan de andere kant, als u het niet ondertekent en u profiteert van de accommodatie na betaling, is dit onderverhuur, wat meestal door de eigenaren is verboden. Dus, zelfs als er een andere huisgenoot is, is het noodzakelijk om een ​​nieuwe huurovereenkomst te ondertekenen die zowel de eigenaar als de andere huisgenoten zal beschermen.

Leg je decor niet op

Samen leven betekent samen beslissen en in het bijzonder over de inrichting van de gedeelde accommodatie! Leg uw smaak ook niet op in de gemeenschappelijke ruimtes, maar boek deze liever in uw kamer. In de gemeenschappelijke ruimtes kun je kiezen voor een gemeenschappelijke pot om de ruimte samen te regelen of ervoor kiezen om elke steen naar het gebouw te brengen. In het laatste geval zal de ruimte iedereen moeten plezieren en het is niet altijd gemakkelijk.

Veronachtzaam het financiële aspect niet

In een gedeelde flat kan geld snel een probleem zijn. Plan ook een financiële organisatie bij aankomst. Bepaal samen de betaling voor het winkelen en ga akkoord met de facturen. Het is absoluut noodzakelijk om alle betalingstermijnen te respecteren om anderen niet te vragen de leiding over uw aandeel te nemen.