Handhaaf een bloembed

Handhaaf een bloembed


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De zomer is in volle gang en de tuinen zijn bedekt met mooiere bloemen dan elkaar. Het is echter nog te vroeg om de gereedschappen neer te leggen en te luieren om ze te zien floreren. Omdat het een weekendhuis is, omdat je terugkomt van meerdere weken vakantie of gewoon omdat tuinieren slechts een van je vele activiteiten is, je bloembedden liefdevol opgezet aan het begin van het seizoen veranderden ze waarschijnlijk van vorm zodra de zomer goed was ingeburgerd. De bloemen van het begin van de zomer zijn verwelkt, de vaste planten zijn gezaaid, de eenjarigen zijn gezaaid, het onkruid is uit het bos opgekomen, het gazon heeft terrein gewonnen in de massieven ... Kortom, er is een leuke chaos ontstaan ​​waarin het is tijd om uw huis in orde te maken als u wilt genieten van een aangenaam massief tot het einde van de zomer. moeilijkheid : eenvoudig kosten : gratis Benodigd gereedschap : - een schop - een transplanter (kleine schop) - een snoeischaar - een gieter

Stap 1 - Teken de randen opnieuw


Een duidelijke grens, en hier is je massief dat al een goed deel van zijn vroegere pracht vindt! Om de kruiden te bevatten die het binnendrongen en effectief zijn grenzen verleggen, niets als een schop. Het is de meest fysieke stap, maar ook de meest lonende.

Stap 2 - Oogst de zaden voor uw volgende zaai


Eenmaal verwelkt, bieden uw planten royaal zaden die u kunt verzamelen om het volgende jaar te zaaien. Verzamel ze als ze droog zijn. Gebruik een bak bij het plukken, omdat de zaden de neiging hebben zich te verspreiden wanneer je ze probeert te plukken.

Stap 3 - Snijd de verwelkte bloemenHet verwelken van de verwelkte bloemen is een langdurige en vaak terugkerende taak, maar het is ook de garantie om na verloop van tijd te profiteren van een bloei, omdat het verwijderen van de verwelkte bloemen de planten stimuleert en aanzet tot productie nieuwe knoppen.

Stap 4 - Wiet!


Onze bedden verwelkomen altijd ongenode planten. Je moet het ermee doen en proberen plezier te hebben met deze wiedenactiviteit. Om precies en effectief te zijn, gaat niets boven handmatig wieden of het gebruik van een kleine schop.

Stap 5 - Maak de planten dikkerZelfs door de verwelkte bloemen regelmatig terug te snijden, kunt u spontaan zaaien niet voorkomen. In sommige gevallen zijn ze welkom, in andere vind je ze opdringerig. Aarzel niet om een ​​groot aantal planten op te offeren die zo van nature in je massief zijn aangekomen, omdat elk een echte leefruimte nodig heeft om te bloeien. Zelfs als uw bed na deze poetsbeurt gestript lijkt, zal deze indruk slechts een tijdje duren!

Stap 6 - Verplant kleine planten in de vrije ruimtesMaak gebruik van de aldus vrijgekomen ruimte om nieuwe planten te installeren, ofwel planten die te krap zijn dat je in je perkplanten hebt verzameld en waaraan je dus de ruimte zult geven die ze nodig hebben om te groeien, of nieuwe planten gekocht in tuincentra die bloeit later en laat je het hele seizoen door genieten van bloemen.

Stap 7 - Water


Geef de getransplanteerde planten water om ze te laten hervatten.

Stap 8 - Verwijder de vaste planten die al hebben gebloeidWis de vaste planten die al hebben gebloeid. Hun bijdrage aan het massief is niet langer van groot belang, en door ze te verminderen, moedigt u de komst van nieuwe scheuten of zelfs een nieuwe bloei aan.

Stap 9 - Breng het plantenafval naar de compost


In de tuin zijn er, net als in alle dingen in het leven, goede reflexen om te verwerven! Compostering, dat wil zeggen de opslag van groenafval voor omzetting in compost, is er daar een van. Door deze praktijk toe te passen, vermindert u het aandeel afval dat naar conventionele kanalen gaat (recyclingcentrum, verbranding, enz.) En creëert u een nieuw plantmateriaal dat uw land enkele maanden later zal verrijken!