Video: behandel een chlorophytum dat zich moeilijk kan ontwikkelen

Video: behandel een chlorophytum dat zich moeilijk kan ontwikkelenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dankzij het advies van experts van de plantenkliniek, begrijp je de ziekten van je bloemen en leer je ze te behandelen. Tegenwoordig is het een chlorophytum waarvan de gezondheid lijkt af te nemen en die wordt voorgelegd aan Jean-Louis Leca. Volg zijn analyse en aanbevelingen op video!

Vraag van de gebruiker

<< Bonjour, je possède une plante qui passe ses journées avec moi au bureau. Je l'ai récupérée en piteux état il y a deux ans. Depuis, j'essaye de la relancer mais elle perd tout de même ses feuilles. Je l'arrose régulièrement et lui fais faire quelques cures de soleil, en vain. >>

Bekijk de video

video id = "0" /

Auscultatie en diagnose

Het probleem van deze tuinman is een typisch geval van een kamerplant. Hier is het een chlorophytum dat tekenen van zwakte vertoont. Toch is het een zeer winterharde plant die het lange tijd zonder water kan. Slechte ontwikkeling komt daarom niet voort uit een probleem in verband met water geven. In dit geval lijdt het chlorophytum aan een gebrek aan zonneschijn en een slechte staat van zijn wortelkom. Dat wil zeggen dat het substraat op zijn plaats niet langer geschikt is voor de wortels van de plant. Ze kunnen het daarom niet goed voeren.

Enkele aanbevelingen

In dit geval wordt het sterk aangeraden om het chlorophytum te verpotten. Door het te voorzien van goed gestructureerde en goed doorlatende grond, kunnen de wortels de plant weer goed voeden. Aan de andere kant is het belangrijk om het van meer zonneschijn te voorzien. Kies semi-schaduwrijke locaties, dat wil zeggen helder maar niet direct blootgesteld aan de zon. Met dit advies moet het chlorophytum zich normaal kunnen ontwikkelen en weer gezond worden. Jij ook, stel je vragen bij The Plant Clinic!