Heb je nagedacht over kastanje parket?

Heb je nagedacht over kastanje parket?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het parket is helemaal in harmonie met de tijd. Gelamineerd of solide, het geeft visueel elegantie en warmte aan het decor. We kiezen het enorm voor meer authenticiteit en een uitzonderlijke levensduur. Onder de nobele essenties wordt de tannine kastanje zeer gewaardeerd. Dit hout is resistent en je zult helemaal overtuigd zijn als je weet dat een kastanje parketvloer de nieuwe gestempelde vloerverwarming op lage temperatuur ondersteunt zonder te flirten.

In welke kamers moet een kastanje parket worden gelegd?

De kastanje is een hout van klasse B. Dit betekent dat het op dezelfde manier als teak, bamboe of zelfs werk deel uitmaakt van het halfharde hout. Deze bijzonderheid maakt het een beetje hout geadviseerd voor vochtige ruimtes zoals de doucheruimte of de badkamer. Het is ook vastgesteld volgens de normen van de Europese Unie die de verschillende klassen van vloeren en parket bepalen. Aan de andere kant is de kastanje parketvloer perfect voor de keuken, de ingang en de gangen die de kamers van het huis, de woonkamer, de eetkamer, de slaapkamers, het kantoor en de speelkamer bedienen.

Fotocredits: Boisetfer.fr / Leroy Merlin

Zwevend parket versus massief houten parket

Als je twijfelt tussen een zwevend parket en een massief parket, weet dan dat de eerste bestaat uit meerdere lagen van verschillende soorten, namelijk de rug voor de stabiliteit van de vloer, de centrale kern in spaanplaat, een zogenaamde tussenlaag. Het bepaalt de dichtheid van het parket. De derde laag is de slijtlaag - degene die we zien - ook wel facing genoemd en waarvan de dikte ten minste 2,5 cm is. Het is het dat is samengesteld uit een nobele essentie zoals de kastanje. Hoe dikker deze laag, hoe meer het laminaat bestand is tegen schuren. Het visuele uiterlijk van het zwevende parket is zeer succesvol. Wat massief parket betreft, kan de beschrijving ervan in een paar woorden worden samengevat: het bestaat uit slechts één soort. Het is een zeer nobele, solide, comfortabele en zeer esthetische vloerbedekking.

Fotocredits: Parquetmb

Type installatie en prijs van de vloer

Als u een zwevende vloer wilt installeren, vereenvoudigt u uw taak door te kiezen voor het clip-on-model. Geen lijm meer en het is mogelijk om op het parket te lopen zodra het op zijn plaats zit. Verkiest u gelijmde installatie? Houd er rekening mee dat, zeker ingewikkelder dan de geknipte installatie, de gelijmde installatie een pluspunt is op het gebied van geluidsisolatie in de parketruimte. De treden resoneren niet, ze zijn gedempt. Aan de andere kant heeft de gelijmde installatie de neiging om het voetstapgeluid in de andere kamers te versterken. De massieve kastanje parketvloer biedt het voordeel dat hij zich uitstekend leent voor het leggen op genagelde balken, waardoor de vloer lang meegaat. Een pose vrij delicaat. Het moet nog rekening houden met de budgettaire kant. De prijs van een zwevend parket en die van een massief kastanje parket, beide van kwaliteit - die professionals het hart van het assortiment noemen - liggen in dezelfde prijsklasse, tussen 40 en 70 euro per m², voor de de een zoals de ander. Het is noodzakelijk om de kosten van het egaliseren van de grond en de verschillende producten en gereedschappen die nodig zijn voor de installatie van een vloer of de prijs van de arbeid toe te voegen als u deze hebt geïnstalleerd.
Fotocredit: Leroy Merlin Een parket schuren Onze praktische doe-het-zelfvideo's

Video: The Midnight Chase. Critical Role. Campaign 2, Episode 3