Ontmoeting met Mel en Kio van Studio le Prédeau

Ontmoeting met Mel en Kio van Studio le Prédeau


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vertel ons over je reis

KB: onze reis is altijd gemarkeerd met woorden en tekeningen sinds altijd. Ik ben verliefd op de taal en de muziek sinds ik een kind was. Ik studeerde literatuur, ik onderwees grote auteurs in Frankrijk en in het buitenland, ik vertelde poëtische verhalen aan jong en oud, zowel mondeling als schriftelijk. Kortom, woorden zijn mijn levensgenoten en het delen ervan op de muren lijkt mij de zeer natuurlijke voortzetting van het pad. Mel: Ik ben opgeleid als beeldend kunstenaar. Mijn plastic werk bracht me ertoe op groot formaat te werken tot ik de grenzen van het frame wilde overschrijden. In mijn schilderijen is het probleem van lijn, lijn en dus schrijven altijd aanwezig geweest. Het is geen toeval dat ons duo elkaar ontmoette rond een verhaal: ik teken en Kio schrijft.

Jullie zijn muurontwerpers, wat is het?

Mel: dit betekent dat we een artistieke grafische aanpak hebben in een specifieke ruimte. Wanneer we een creatie voorstellen, denken we erover na volgens de plaats. Ons uitdrukkingsgebied is de muur rechtstreeks, "muur" in het Engels en we zijn ook ontwerpers omdat we een functie op het werk overwegen: de geïnvesteerde plaats kan anders worden begrepen dankzij muurontwerp. We ervaren het anders. KB: we vertellen verhalen over muren, plafonds, gevels. We maken deel uit van de traditie van muurkunst. We bieden het universum van ons duo Mel et Kio, dat poëtische tekst en tekening combineert, maar onszelf altijd afvraagt ​​welke plaats we opereren te vertellen heeft. Toen we in 2004 onze studio Le Prédeau creëerden, bestond de term muurontwerp alleen in het Engels. We besloten het in het Frans tot leven te brengen: muurontwerp is nu in de vocabulaire ingevoerd.

Hoe werd de studio Prédeau geboren?

KB: onze studio le Prédeau werd geboren in 2004 omdat Mel en ik ons ​​werk als kunstenaars aan architecten, interieurontwerpers en decorateurs wilden aanbieden, zodat hij in onze aanpak een middel vindt om een ​​unieke identiteit te geven aan de plaatsen waarop zij werkte. We wilden creaties creëren die ons in staat zouden stellen om met de ruimte te spelen, voorbij de grenzen van het frame. We wilden tekenen en schrijven, dingen anders laten zien en lezen. Mel: hiervoor zochten we naar een plastic tool waarmee we unieke werken van groot formaat konden aanbieden door rechtstreeks op een monumentale manier in te grijpen. Dit is hoe we dit geweldige materiaal, de lijm, hebben ontdekt. Ik zeg goed omdat het echt heel flexibel is. In september 2006 toonden we ons werk op de beurs Maison & Objet. Het avontuur van de Prédeau-studio begon echt zo.

Wat zijn jouw inspiratiebronnen?

Mel: dat is een enorme vraag! Natuurlijk hebben we allemaal onze 'meesters' aan de kant van grote schilders, auteurs, dichters. Maar we voeden ons ook met onze reizen. Ik maak veel foto's, ik bezoek veel galerijen. We zijn urban, Kio en ik. De stad, in haar poëtische dimensie, is bijvoorbeeld een echte bron van inspiratie. Kio: het is waar dat we een klassieke cultuur aan de basis hebben. Wat interessant is in de artistieke benadering is om deze cultuur te confronteren met de tijden, onze tijd of zelfs de momenten van ons leven.

Wat zijn je volgende projecten?

Mel: we hebben een zeer dichte terugkeer naar school. Het grote nieuws is de installatie begin september van Mel et Kio en hun studio Le Prédeau in het hart van de Marais in Parijs. Qua prestaties zullen we over een paar dagen verschillende werken installeren op drie verdiepingen van een gespecialiseerd medisch centrum in Pantin, en zullen we blijven aanwezig op de Parijse Maison & Objet-show. Ga onmiddellijk naar Lyon, voor een werk van muurontwerp in een restaurant met een vriendelijke naam. KB: na twee zeer mooie vergaderingen vóór de zomer, beginnen we met het creëren van twee projecten die ons voor de ene in de wereld van geuren zullen brengen, voor de andere mode en luxe. En dan beginnen we een samenwerking die ons verheugt met een grote winkelketen. Poetic wall van Mel en Kio nodigt zichzelf uit in de wereld van confectiekleding ... We zullen je alles vertellen, dat beloof ik!

Wat is je decoradvies om de muren tot leven te brengen?

Mel: zelfs als het betekent tussenkomen op een muur, vind ik het logisch: een tekst die me zal raken, een tekening die me een verhaal zal vertellen. Ik vind het belangrijk om te genieten van zien, vergeten, vinden. De muren leven wanneer ze een echt medium van expressie zijn. KB: mijn advies gaat in de richting van dat van Mel: de muur leeft wanneer hij iets laat zien dat we echt leuk vinden en ongeacht of het ongebruikelijk of ongerijmd is in vergelijking met de rest van het decor. Het is iets dat ons iets te zeggen heeft, en dat is het belangrijkste ... toch?