Wat is een truss-structuur?

Wat is een truss-structuur?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat is een truss-structuur?

De truss-structuur, ook bekend als Amerikaans frame (het verscheen in Frankrijk in de jaren '70, geïmporteerd uit het land van Uncle Sam), is een industrieel frame gemaakt van hout of houtderivaten.

Zijn specificiteit in vergelijking met een traditioneel frame? de dakbedekking boerderij is zuiniger in materialen! Inderdaad, een truss-structuur is nooit gemaakt met massief hout, maar met lichte stukken hout (truss, vandaar de naam "truss truss", of soms "stevige truss") heel dicht bij elkaar en verbonden aan elkaar dankzij metalen connectoren. Eenmaal geassembleerd, vormen deze boerderijen een solide en resistente eenheid, maar met minder materiaal dan voor een conventioneel frame.

De voordelen van de truss-structuur: economisch en solide

Momenteel is meer dan 50% van de frames in Frankrijk stevige frames : sinds de jaren zeventig het succes hiervan type dak kan niet worden geweigerd! De redenen voor deze rage zijn talrijk, omdat de spantstructuur veel voordelen heeft. Het is inderdaad:

  • Economisch, omdat het Amerikaanse frame is gemaakt met goedkoop hout en minder hout dan een conventioneel frame.
  • Licht, dankzij het gebruik van dun hout. Plots is de truss-structuur zeer eenvoudig en zeer snel te installeren (wat uiteraard voordelige installatiekosten met zich meebrengt!).
  • Sterk en duurzaam door de tijd heen dankzij het netwerk van boerderijen waaruit het bestaat.

Kortom, de truss structuur is HET frame dat uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt in de wereld van dakbedekking.

Wat zijn de nadelen van een spantdak?

Hoewel het zeer interessante voordelen heeft, moet u weten dat het Amerikaanse frame ook enkele nadelen heeft die het goed is om in gedachten te houden voordat u voor dit soort dakbedekking kiest.
Het eerste significante defect van de truss structuuris dat de kleine ruimte die overblijft tussen de spanten en de metalen connectoren waaruit het bestaat, niet de mogelijkheid biedt om de onderkant van het dak aan te brengen. Balken kunnen niet vergezeld gaan van vlakke oppervlakken waarop spullen kunnen worden opgeslagen. Het frame kan dan alleen worden gekleed door een licht gipsplafond en het is erg moeilijk om een ​​zolder of bewoonbare zolder in een klein frame te maken.

Bovendien, maar dit is een inherent probleem met houten kozijnen, de spantstructuur is zeer gevoelig voor vocht. Om de duurzaamheid van een Amerikaans frame te garanderen, mag de luchtvochtigheid niet hoger zijn dan 22%. Beter om het op een regenachtige dag te voorkomen ...

Welk budget heb je nodig voor een truss-structuur?

Als het ongeveer 100 € per vierkante meter kost voor een traditioneel kader, moet u een gemiddeld budget van ongeveer 60 € / m² plannen voor het boerderijframe, dat wil zeggen grote besparingen.

Vooral in de bouw vereist de ontwikkeling van de zolder van een huis vaak een redelijk hoog budget. Als u de ruimte onder uw dak niet wilt gebruiken om een ​​nieuwe kamer of als eenvoudige opslagruimte te bouwen, en bovendien uw budget beperkt is, is de spantstructuur het model van het frame dat u nodig hebt !