Wat is de Consuel?

Wat is de Consuel?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat is de Consuel?

De Consuel is een vereniging zonder winstoogmerk opgericht in 1964 die verantwoordelijk is voor het geven conformiteitscertificaten voor elektrische installaties opgelegd door de veiligheidsvoorschriften van de geldende voorschriften. De vereniging is geaccrediteerd door het Franse Accreditatiecomité (COFRAC) en wordt sinds 1998 erkend als een openbaar nut. Om een ​​betere elektrische veiligheid te garanderen, zijn sinds de oprichting wetten geëvolueerd.

Dus sinds 1972 alles nieuwe elektrische installatie definitief aangesloten op het openbare elektriciteitsdistributienet moet dit onderschrijven certificaat van overeenstemming om op te laden. In 2001 werd deze verplichting door een nieuw besluit uitgebreid tot gerenoveerde voorzieningen uitgeschakeld door de distributeur op verzoek van de eigenaar. En ten slotte vereist het decreet van 22 maart 2010 dat alles elektriciteitsproductie-installaties met een vermogen van minder dan 250 kVA aangesloten op het openbare elektriciteitsdistributienetwerk zijn onderworpen aan Consuel's conformiteitscertificaat.

Een wettelijke verplichting

Je begreep het Consuel is een wettelijke verplichting om te profiteren van een aansluiting op de elektrische meter van een nieuw huis of een renovatie. Dit certificaat is opgesteld door de installateur van de elektricien persoonlijk voordat ze bij de Consuel worden ingediend in ruil voor een bijdrage aan de bezoekkosten die volgen. Tel honderd euro.

Zodra het verzoek is voltooid door de persoon die het werk heeft uitgevoerd, de Consuel zal ter plaatse komen kijken conformiteit van uw installatie en haar gunstige visum afgeven. Als de laatste een aantal afwijkingen detecteert, moet u corrigerende werkzaamheden opnieuw uitvoeren en een tegenbezoek zal bevestigen dat ze zijn uitgevoerd. Het bezoek wordt uitgevoerd door middel van enquêtes en steekproeven met één doel: garanderen de veiligheid van elektrische installaties.

Eerst elektrische veiligheid

De officiële website van de Consuel schat naar 4000, het aantal mensen slachtoffers elk jaarvan een elektrisch ongeval. Een alarmerende observatie des te meer vanuit het oogpunt van het nieuws met de recente woningbranden ... Wanneer we weten dat een groot deel van de huizen in Frankrijk een anomalie in de elektrische systemen, lijkt deze wettelijke verplichting goed te voorspellen. Ter bestrijding van deze - soms fatale - ongevallen worden ongeveer 220.000 interventies uitgevoerd door de 200 inspecteurs van de Consuel.

Voordelen die iedereen ten goede komen ...

Zoals we u hebben verteld, de Consuel is erkend als zijnde van openbaar nut. Deze wettelijke verplichting heeft voordelen voor iedereen! Voor de klant en voor de overheid biedt het het beste van elektrische veiligheidsgaranties. Het is ook een manier om het energieverbruik te beheersen en energie te besparen wanneer de installatie defect blijkt te zijn. Dit zijn allemaal elementen die bijdragen aan het verbeteren van het werk van installateurs.

Wat u moet weten

Als u een elektrisch installateur, hij kan de procedures voor u regelen. Bovendien is het bezoek van de Consuel niet systematisch. De conformiteitsverklaring kan worden afgegeven door de installateur die zijn verantwoordelijkheid bij de organisatie op zich neemt. echter, als je het werk zelf doet, het bezoek en het Consuel's certificaat zijn verplicht. Daarom raden we aan om een ​​beroep te doen op experts als u geen elektrotechnisch specialist bent ... Omdat als de Consuel afwijkingen ontdekt, moet u ervoor zorgen om deze te corrigeren en moet u ook een extra bezoek brengen ...Opmerkingen:

 1. Kojo

  Daarin zit iets. Hartelijk dank voor de hulp bij deze vraag.

 2. Eorland

  Dit eenvoudig matless -bericht;)

 3. Sedgewik

  het uitstekende antwoord is dapper :)

 4. Able

  Ja, ik zie dat je hier al lokaal bent..Schrijf een bericht