Installeer een vijver in uw tuin

Installeer een vijver in uw tuinWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De watertuin geeft een vleugje originaliteit en frisheid aan de tuin. Het is ook de oplossing om de natuur een milieuvriendelijke boost te geven. Ongeacht de oppervlakte van de tuin, u kunt er een vijver in installeren om een ​​sfeer te creëren die bevorderlijk is voor ontspanning, spelen en een mooie verzameling waterplanten daar laten bloeien.

Maak een vijver in een kleine tuin

Het is niet nodig om een ​​grote tuin te hebben om een ​​vijver te ontwikkelen. In de stad en op het platteland kun je een drinkbak, een vat of zelfs een zinkkom gebruiken. Het resultaat kan zo charmant zijn dat er weinig aandacht aan wordt besteed om plantendecoratie toe te voegen. Deze kleine containers lenen zich voor alle reliëfs: vlak terrein, glooiende tuin, terras. Natuurlijk is het noodzakelijk om rekening te houden met de blootstelling van het bassin om waterplanten te zien bloeien en waarom niet sommige vissen. Vermijd koste wat het kost de plotselinge stijging van de watertemperatuur, die vrij vaak voorkomt wanneer deze minibassins tijdens de heetste uren aan de zon worden blootgesteld. Het is daarom beter om een ​​schaduwrijke plek in de tuin voor hen te reserveren.

Grote open ruimtes en een vijver

Als je het geluk hebt een grote tuin te bezitten, zijn alle fantasieën toegestaan. Er is voldoende ruimte om een ​​grote tank te maken. Onder de vele mogelijke oplossingen kunnen we een natuurlijk zwembad of een kleine vijver creëren om de ontwikkeling van een echt perfect georganiseerd ecosysteem mogelijk te maken. De lay-out van een uitbundige bank kan uitzonderlijk mooi zijn dankzij het mengsel van kleuren, bladplanten van verschillende hoogtes geplant op een grond bedekt met perfect gepolijste keien. Haast, daglelie, zegge en varen zijn allemaal bankplanten klaar om ons te laten smelten onder hun betoverende charme.

Een decoratief tintje dankzij de kleuren van waterplanten en oevers

Door een vijver in uw tuin te installeren, kunt u uw fantasie de vrije loop laten en een uitzonderlijk universum creëren. Door de planten te laten bloeien op basis van hun kleuren, kun je een echt schilderij van een kunstenaar maken. Tinten blauw, roze, paars of gradiënt van wit tot zilvergrijs om met de zonnestralen te spelen: het is aan iedereen om de planten te selecteren op basis van hun grootte, de toon van hun bloemschutbladen maar ook de kleur van hun gebladerte. En we proberen ook na te denken over de behoeften van elke plant, met inachtneming van zijn voorkeuren in termen van oriëntatie, helderheid, of het nu een oeverplant of een waterplant is. Ten slotte is het van essentieel belang om bij het installeren van een vijver in uw tuin na te denken over het onderhoud ervan. Sommige planten doen dit heel goed door te voorkomen dat algen groeien, terwijl anderen, zoals de waterlelie, het waterpunt laten zuurstof geven. Sommige planten kunnen deze watertuin in evenwicht brengen door vriendelijke insecten aan te trekken en ongewenste weg te houden. Het waterdecor van de tuin kan niet worden voltooid zonder een perfect onderhouden gazon. Aan de andere kant moet worden gezorgd voor systematisch verwijderen van plantenresten die vlekken kunnen maken op water, bloemen en verwelkte bladeren. Om de verspreiding van muggen te voorkomen, kan eendenkroos aan de basis van de planten worden geplaatst. Een paar Japanse trappen begrensd door piekerige grassen zullen de laatste hand leggen aan deze uitzonderlijke watertuin. Een visvijver laten bloeien Onze praktische tuinvideo's

Video: De aanleg van een Ubbink voorgevormde vijver