Een decor geïnspireerd op de tentoonstelling Carl Larsson in het Petit Palais

Een decor geïnspireerd op de tentoonstelling Carl Larsson in het Petit Palais


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De naam Carl Larsson betekent mogelijk niets voor u. Een tentoonstelling gewijd aan zijn werk heeft echter net zijn deuren geopend in het Petit Palais. Deze schilder van de Zweedse bourgeoisie, erg populair in zijn land, wist een ongekend register op te leggen: zijn 100% Zweedse gezinsleven uit het begin van de twintigste eeuw beschrijven. En precies op het moment dat het Scandinavische decor de decorpers en de kraampjes van onze favoriete winkels overspoelt, heeft het ons geïnspireerd gemaakt om de essentie van deze felbegeerde trend te vinden.

Een eenvoudig interieur maar niet zonder charmeFotocredits: Carl Larsson © Nationalmuseum Stockholm / Ikea Wat opvalt in het interieur van de kunstenaar, is de restitutie van de zachtheid in de omgeving. Een gevoel dat deels wordt veroorzaakt door het gebruik van hout, met name blond hout zoals dennen of berken. Een zeer populaire soort in Zweden omdat het grondgebied voor 53% bebost is. Qua design was het meubilair in die tijd rauw en duurzaam. Geen verspilling dus! Wed daarom altijd op hout, maar kies voor meer imposante, eenvoudige en solide lijnen zoals de grote decoratieve normen zoals de Zweedse stoel met tralies.

Een palet van kleuren geïnspireerd door de natuurFotocredits: Carl Larsson © Nationalmuseum Stockholm / Ikea Red staan ​​in de kijker. Maar niet zomaar een rood. Het rood zegt "Falun", van kopermijnen in Midden-Zweden waaraan we veel kleine, rood geschilderde houten huizen te danken hebben. Gebruik vervolgens een licht kleurenpalet om zoveel mogelijk licht naar binnen te brengen. Een belangrijke waarde in een land dat in de winter erg ontbreekt. Ten slotte, negeer de redenen niet. Fijne bloemen en strepen brengen het geheel tot leven en geven de grondstof energie. Petit Palais Carl Larsson, de imagier van Zweden Van 7 maart tot 7 juni Avenue Winston Churchill - 75008 Parijs Tel: 01 53 43 40 00 www.petitpalais.paris.fr