Luxe beoordeeld en gecorrigeerd door Astier de Villatte

Luxe beoordeeld en gecorrigeerd door Astier de Villatte


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Heerlijk tandem, de tandem gevormd door Ivan Pericoli en Benoît Astier de Villatte houdt nooit op de wereld van decoratie te verbazen, zowel door zijn keuzes als door zijn eigenzinnige en non-conformistische geest. De twee makers hebben de weddenschap gelanceerd om zich een plek voor te stellen waar kaarsen, serviesgoed, sieraden, schrijfwaren en colognes de schouders overhalen: magie heeft snel gewerkt en het Parijse huis is nu een referentie onder decoratieprofessionals en particulieren! Net als een rariteitenkabinet vormen alle objecten die Astier de Villatte verbeeldt een vreugdevolle bazaar, eclectisch en actueel. Beoordeling van details.

Een gemengde en puntige puinhoop

Hun ontmoeting vond plaats in het begin van de jaren 90. Officieel in de schone kunsten, onofficieel in een café in Saint Germain (!). Ivan Pericoli en Benoît Astier de Villatte debuteerden desalniettemin beide in de prestigieuze school op de linkeroever, waar ze bijna 10 jaar leerden tekenen en offset-sculpturen. Het tweede universum brengt ze samen, omdat ze zich in de werkplaats van de beeldhouwer Georges Jeanclos bevinden, waar ze leren hun eerste platen te maken. Een persbericht en een bezoek van Maison et Objet later, het is de inwijding. Bestellingen stromen binnen en het bedrijf wordt binnen handbereik gecreëerd. In 2000 openden ze hun winkel in de Rue Saint Honoré 173, op een steenworp afstand van het Louvre, dat meteen een Parijse en vervolgens internationale ontmoetingsplaats werd.

"Arsenicum en oude kant" -sfeer

De eerste winkel van het merk vat perfect de geest samen van de twee makers, die eigenzinnig en warm wilden zijn! Het is door de grootste gevaren dat Ivan voor dit "Kleine Parijs" stopt, dat al eeuwen gesloten is. In die tijd was de "Purple Monkey" (naam die nog steeds in de winkel verschijnt!) Een bazaar met door elkaar gegooide schilderijen, kleine meubelmakers en verschillende objecten. Ivan en Benoît hebben ervoor gekozen het interieur "in zijn eigen sap" te houden, wat het des te meer charme geeft. Vanaf de ingang gaat de bezoeker terug naar de 18e eeuw: in deze opnieuw bezochte grot van Ali Baba zijn alle creaties die deel uitmaken van het universum Astier de Villatte gemengd. Het duo installeert daar, in het gezelschap van hun witte keramiek en hun meubels, een indrukwekkende hoeveelheid kleine heterogene, ongewone en grappige objecten, geschiedenis van "een beetje plezier maken". Hun vooroordeel? Neem jezelf nooit serieus! Zo wrijft de geurkaars "Mantes la Jolie" (vernoemd naar de stad!) De schouders op met de geurende creaties Lhassa en Monte-Carlo. In dezelfde lijn zijn er keramische borden "schedel" gemaakt op een ambachtelijke manier in Parijs, mooie Moleskine-notitieboekjes met prints geïnspireerd op oude tegels of kitsch-bekers in de vorm van een wijwaterlettertype! Dit universum "Alice in Wonderland" moet onmiddellijk worden ontdekt in de vele verkooppunten van het merk in heel Frankrijk of op zijn website //www.astierdevillatte.com.