Peugeot brengt smaken weer tot leven

Peugeot brengt smaken weer tot leven


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Peugeot, een grote Franse autofabrikant? Niet alleen! Omdat het leeuwenmerk vooraleer opviel door zijn smaakmolens, een activiteit die vandaag met succes voortgaat onder het merk PSP Peugeot. Resoluut ontwerper of zeer retro, de huishoudelijke molens en het assortiment accessoires gekoppeld aan de wereld van wijn, voorgesteld door Peugeot, vormen een verband tussen de kwaliteit van weleer en de huidige technologieën. Kurkentrekkers, kruiden- of koffiemolens, wijnglazen, delicatessen ... Ontdek de volledige kennis van Peugeot doorheen zijn geschiedenis.

De leeuwensaga

Het verhaal begint in 1810 wanneer twee broers - Jean-Pierre en Jean-Frédéric Peugeot - besluiten om de familiemolen om te vormen tot een staalgieterij. Aanvankelijk produceerde het zagen en verschillende gereedschappen, het bedrijf Peugeot Frères zal een paar jaar later beginnen met het ontwerpen van koffiemolens. Het eerste model, "gewoon model" genoemd, is gemaakt van hout en plaatstaal en verkrijgbaar in 10 verschillende maten. Tegelijkertijd met deze productie zet Peugeot Frère zijn diversificatie voort door de productie van hoepelrokken en korsetbussen. Het was rond deze tijd (rond 1850) dat het beroemde leeuwembleem verscheen, wat vandaag nog steeds het logo van het merk is! In de loop der jaren werd de productie van huishoudelijke molens geïntensiveerd en het eerste model pepermolen voor particulieren werd in 1874 gelanceerd. Het wordt "Z" genoemd en wordt nog steeds geproduceerd! Vele anderen zullen volgen, van de eenvoudigste tot de meest geavanceerde. Het leeuwenbedrijf blijft zijn activiteiten echter verveelvoudigen door de lancering van auto's, naaimachines en zelfs wasmachines. De democratisering van huishoudelijke en automachines is aan de gang en Peugeot neemt volledig deel aan deze boom! Tegelijkertijd worden de kruidenmolens steeds preciezer en esthetischer: ze zijn nu versierd met gekleurde lakken, zijn kleiner en praktischer. Tot vandaag is het bedrijf niet gestopt met het aanbieden van kwaliteitsfabrieken en huishoudelijke accessoires, het lanceren van avant-gardistische producten en het opnieuw uitbrengen van zijn eerste successen.

Een compleet assortiment

De Peugeot Saveurs-collectie stopt niet bij traditionele koffie- en kruidenmolens. Het merk biedt veel elektrische modellen met zeer designlijnen, maar ook scherpe wijnaccessoires en zorgvuldig geselecteerde specerijen. Daarom willen we terug naar de tafel!