Welke kleuren kiezen om een ​​goede helderheid te behouden?

Welke kleuren kiezen om een ​​goede helderheid te behouden?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Om kleuren in uw interieur goed te houden, kiest u kleuren die overeenkomen met de oriëntatie van de kamer. Ga ook naar kleuren die het licht optimaal reflecteren. Het is essentieel om heldere en heldere verven te gebruiken die de helderheid in een kamer optimaliseren. Glanzende of satijnen afwerkingen reflecteren het licht ideaal.

Gebruik natuurlijk licht

Om natuurlijk licht in een kamer te behouden, is het belangrijk om te focussen op lichtkleuren die het licht opvangen en in de hele kamer herstellen. Wit zorgt dus voor een uitstekende helderheid in een kamer. Deze kleur geeft een indruk van vergroting en diepte. Het helpt de muren te verlichten en zorgt tegelijkertijd voor een optimale helderheid in de kamer. De glanzende of satijnen afwerkingen van de verf helpen ook het licht terug te geven in tegenstelling tot de matte afwerkingen die het absorberen. Met deze afwerkingen kun je op lichteffecten spelen. Zo is de heldere verf intenser en wordt de helderheid ideaal hersteld in de ruimte. U zult natuurlijk licht in de kamer brengen in plaats van kunstlicht.

Oriëntatie en kleuren

Gebruik warme kleuren om uw interieur te verlichten. In de kleuren geel, oranje en rood, verbetert u het licht. Afhankelijk van de intensiteit van het licht, moet u de juiste tonen kiezen. In een kamer op het noorden, moet u vertrouwen op warme kleuren om de ruimte op te warmen. Fleur je interieur op met tinten geel of oranje. Ze zullen de atmosfeer verwarmen en een dosis vitaliteit in de kamer brengen. Omgekeerd laat de zuidoriëntatie een sterk licht binnen. Vermijd dus felle kleuren en geef de voorkeur aan natuurlijke tinten zoals beige, grijs of lichtblauw.

Licht optimaliseren

Vergeet niet de lichtinval te verbeteren met heldere en discrete tonen om de lichtintensiteit in een kamer te behouden. Kleed vervolgens de rest van de kamer in donkere kleuren. Je kunt spelen op contrasten tussen de heldere witte en de donkere tonen. Voeg ook een vleugje fantasie toe aan de kamer door het licht te filteren met gekleurde gordijnen en gordijnen. Door het natuurlijke licht dat de kamer binnenkomt te kleuren, geven deze decoratieve elementen een andere dimensie aan de meer lichtgevende en levendige sfeer. Ga voor een ontspannen wereld naar blauw. Kies in een vriendelijke en warme stijl voor geel of oranje en voor een fris en helder universum, liever wit of grijs.