Alles wat u moet weten over groeimedia

Alles wat u moet weten over groeimedia


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Door de cultuursteunen kunnen de planten zich in de grond verankeren. Het is potgrond die in zakken wordt verkocht of tuingrond.

Wat is een kweekmedium?

Een groeimedium levert planten geen voedsel. Zoals de naam al doet vermoeden, dient het alleen als een "ondersteuning". Hiermee kunnen planten hun wortelsysteem ontwikkelen en zich stevig in de grond verankeren. De familie van groeimedia omvat: potgrond, veen, heide, bovengrond en natuurlijk tuingrond.

Waar is een groeimedium van gemaakt?

In zijn eerste functie zal de grond dienen als een anker voor de wortels. Het moet daarom aan bepaalde voorwaarden voldoen: stabiliteit, beluchting, permeabiliteit en een geschikte fysieke structuur hebben, daarom gevormd door elementen met min of meer grove textuur: kiezelstenen, zand, slib, klei en humus. Klei en humus fungeren als een bindmiddel, waardoor de verschillende deeltjes waaruit de grond in uw tuin bestaat, kunnen worden samengevoegd of samengebracht. Turf is het resultaat van de ontbinding van een prehistorische plantendekking bestaande uit sphagnum, molinie, zegge ... Wat de bodems betreft, ze zijn meestal samengesteld uit een mengsel van plantenafval, pijnboomschors, bladeren en turf.

Hoe verbeter je een te zanderige tuingrond?

Een grond die te rijk is aan silica houdt geen water of meststoffen vast. Het kan nodig zijn om een ​​aanzienlijke toevoeging van bovengrond aan die van uw tuin te maken. Bovengrond is niets meer of minder dan een akkerland van vruchtbare landbouwgrond. Een van de belangrijkste eigenschappen is rijk te zijn aan slib en klei. Het heeft een goede capaciteit om water en meststoffen vast te houden.

Hoe een te zware tuingrond te verbeteren?

Voor kweekmedia met een zware of kleisamenstelling kunt u turf toevoegen. Turf verbetert de beluchtings- en drainageomstandigheden van kleigronden. Ze houden water vast en helpen verschillende voedingsstoffen op te lossen. Ze zorgen ervoor dat zandgrond zijn vocht- en voedingskwaliteiten langer behoudt.

Hoe kies je je groeimedium voor kuipen en bloembakken?

Als u een van de tuiniers bent die in potten groeit, is de eenvoudigste oplossing om uw containers te vullen potgrond kopen. Hun samenstelling en dichtheid variëren afhankelijk van de behoeften van de planten waarvoor ze zijn onderzocht, vandaar de specifieke namen "speciale geranium", "speciaal zaaien", enz. Kies altijd producten die geschikt zijn voor het gewenste planttype in plaats van zogenaamde universele bodems. Evenzo moet de "Terre de bruyère" worden gereserveerd voor planten van deze familie zoals azalea's, rododendrons ...

Is het uiterlijk van de ondersteuning een teken van kwaliteit?

Het uiterlijk van een potgrond wordt niet in aanmerking genomen als het gaat om zijn intrinsieke eigenschappen. Het is niet omdat u een zeer fijne bruine potgrond kiest die niet aan uw vingers blijft kleven, dat het noodzakelijkerwijs beter zal zijn dan een minder mooi product. Integendeel, een grond met een grovere deeltjesgrootte, met kleine steentjes, plantenresten en afbrokkeling zal de wortels van uw planten daar beter laten bezinken. Minder "compact", het voorkomt verstikkende planten in een harde gang. Een veel voorkomend verschijnsel na een paar weken planten.