Welke kleuren definiëren de woonkamer keuken?

Welke kleuren definiëren de woonkamer keuken?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De keuken is het hart van het huis. Vaak open voor de woonkamer, is deze essentiële ruimte meer dan een ruimte voor het bereiden van maaltijden, het is vooral een plaats van uitwisseling, delen en gezelligheid. Het is daarom essentieel om een ​​keuken met karakter te hebben die opvalt in andere kamers in het huis. De kleur moet de ruimtes afbakenen om bij te dragen aan de realisatie van een duidelijk gedefinieerde keuken in tegenstelling tot de woonkamer.

Een duidelijk geïdentificeerde ruimte

De trend is dat keukens open staan ​​voor de woonkamer. Het is echter van essentieel belang om de keuken van de woonkamer te scheiden om een ​​onafhankelijke ruimte te creëren. Installeer verschillende verdiepingen om een ​​duidelijk geïdentificeerde keuken in uw interieur op te zetten. Kies een tegel in de keuken. Dit moet in overeenstemming zijn met de stijl van deze kamer. U kunt parket in de woonkamer toevoegen. Het verschil in vloerbedekking creëert een visuele scheiding tussen de keuken en de woonkamer en brengt tegelijkertijd een dosis originaliteit. Speel ook op kleurcontrasten door te kiezen voor donkere tegels in de kleuren bruin of zwart in de keuken, terwijl je de voorkeur geeft aan parket in lichte tinten in de woonkamer. De keuken zal dan een plek zijn die te herkennen is aan de gezellige en intieme sfeer en de woonkamer zal een indruk geven van gezelligheid in een moderne en designtoon. Versterk de afbakening tussen de keuken en de woonkamer door een opslageenheid tussen de twee ruimtes te installeren. Het zal de twee ruimtes duidelijk afbakenen.

Isoleer de keukenruimte op kleur

Kleur definieert spaties. Om te voorkomen dat de keuken als een natuurlijke uitbreiding in de woonkamer wordt geïntegreerd, dringt u aan op de tegenstellingen in kleur. Kies kleuren die tegengesteld zijn aan de aangrenzende kamer. Hiermee wordt de keuken in de woonkamer duidelijk gedefinieerd. Aarzel niet om heldere en sprankelende kleuren in de keuken te kiezen, zoals aubergine, paars, rood, oranje of groen. Voor de woonkamer kunt u kiezen voor neutrale en eigentijdse kleuren in grijstinten, bruin of wit. De keuken moet daarom opmerkelijk zijn, in tegenstelling tot de woonkamer. Om de woonkamer van een keuken te scheiden, kiest u lichte tinten voor het meubilair en de opslag. Deze oplossing springt in het oog en versterkt het unieke aspect van de keuken in een oogwenk. Het is belangrijk om een ​​opmerkelijke keuken te maken. Dit houdt het opzetten van een extra kamer in, zelfs als deze open staat voor de woonkamer. De keuken moet zijn eigen identiteit en specifieke kleurcodes hebben om niet in het interieur op te gaan maar als een aparte ruimte te bestaan.