Waarom wordt de Thermomix gerespecteerd?

Waarom wordt de Thermomix gerespecteerd?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Door de zoekopdrachten op Google naar kerstcadeaus in de keuken te analyseren, zag ik dat sommigen van jullie op zoek waren naar informatie over de Thermomix, deze beroemde multifunctionele robot. Het zal je misschien verbazen dat ik tot nu toe nooit over dit object, de Thermomix, heb gecommuniceerd.
Ik dacht er kort geleden aan omdat een van mijn buren een vergadering bij haar thuis had georganiseerd en me had uitgenodigd. Ik weigerde omdat de timing niet geschikt was voor mij. Een paar dagen later vroegen mijn buren die mijn activiteit met betrekking tot huishoudelijke apparaten kenden, mij naar dit apparaat. Ik realiseerde me toen dat de bijeenkomst weinig effect had en dat verschillende van hen op het punt stonden zichzelf het object aan te bieden dat toch even de kleinigheid van 1000 € kostte.

Een gecontroleerd verkoopsysteem

De Vorwek Thermomix heeft een speciaal distributiesysteem omdat het alleen thuis wordt verkocht tijdens kookdemonstraties. Overal in Frankrijk zijn er Thermomix-adviseurs (de term adviseur is meer een verkoper dan een "verkoper" precies) die bij u thuis komt om de verdiensten van het apparaat te prijzen door verschillende recepten te maken die u logisch zouden verbazen. Vaak worden deze bijeenkomsten georganiseerd bij iemand die al in het bezit is van een Thermomix en die zelf mensen om hem heen heeft gevonden om de demonstratie bij te wonen. De uitnodigende persoon wordt dan beloond met een klein geschenk zoals een kookboek in ruil voor deze tijd thuis doorgebracht en de gasten die ze hebben verzameld. Het is een zeer ingeburgerd systeem, vergelijkbaar met Tupperware-vergaderingen. Dit is een van de redenen waarom ik nooit over de Thermomix heb gesproken, omdat dit verkoopsysteem me erg ongemakkelijk maakt. Een verkoper van apparaten kan u naar verschillende producten leiden, afhankelijk van wat u hem als informatie geeft, de Thermomix-adviseur heeft slechts één product te verkopen. Voor de laatste is de vraag niet om het product te vinden dat u zou kunnen aanmoedigen om te kopen, maar om u aan te moedigen om de Thermomix te kopen en uzelf er dus van te overtuigen dat al het andere goed beneden is Thermomix. De verkoper van huishoudelijke apparaten is in loondienst, terwijl de Thermomix-adviseur alleen geld verdient als u zijn product koopt. Uiteraard motiveert het! (en het kan ook kwade trouw veroorzaken). Hoe eenvoudig het ook is om een ​​verkoper van apparatuur terug te sturen naar de touwen, het is veel moeilijker om een ​​Thermomix-adviseur in een kleine groep omringd door vrienden te negeren.

Een aankoop waar u geen spijt van kunt krijgen

De andere reden voor deze stilte is dat ik geen nauwkeurig idee van het apparaat kan krijgen, omdat door het lezen van gebruikersrecensies de reden zeer weinig ruimte heeft. Je moet de opmerkingen zien die zijn achtergelaten op een artikel in La Marmite de Cathy waarin haar scepsis tegenover het object werd verklaard. Geconfronteerd met de virulentie van sommige Thermomix-gebruikers, kan men de vraag stellen: maar waarom respecteren ze het object zoveel? Ik denk dat we naar de kant van de psychologie kunnen kijken, en in het bijzonder cognitieve dissonantie. Cognitieve dissonantie is een concept van psychologie dat het feit benadrukt dat een individu strategieën gebruikt om in overeenstemming te zijn met zichzelf (om het samen te vatten). Kortom, als ik het voorbeeld van de Thermomix neem, heb ik het gevoel dat mensen alleen tevreden kunnen zijn met hun Thermomix, gezien de prijs die ze hebben betaald. Weinig mensen kunnen toegeven dat ze 1000 € hebben geïnvesteerd in een apparaat dat niet bij hen past. Voor hun eigen morele gezondheid kunnen we daarom denken dat ze zich verplicht voelen om deze aankoop te rechtvaardigen door de verdiensten van het apparaat te promoten. Dat is in elk geval wat ik voel als ik de gloeiende beoordelingen van deze multifunctionele robot van zijn gebruikers lees die we op het gebied van IT konden vergelijken met Apple-fans. Het zij verre van mij om zowel het apparaat als de gebruikers te bekritiseren, maar de nevel rond de Thermomix gekoppeld aan de verkoopmethode en de aankoopprijs verbaast me, daarom voel ik me niet klaar om te testen het apparaat in ieder geval onder de werkelijke aankoopvoorwaarden.