Ontmoeting met Serge Bensimon, maker met meerdere talenten

Ontmoeting met Serge Bensimon, maker met meerdere talenten

Serge Bensimon heeft zojuist zijn schilderijencollectie gepresenteerd bij Ressource en heeft ons een beetje tijd gegeven om de affiniteit met het huis te inventariseren.

Vertel ons over je achtergrond.

Al meer dan 30 jaar pleit ik voor een bepaalde visie op mode. Kleding, veel meer dan alleen maar praal, is de weerspiegeling van een bepaalde levenskunst. Deze beroemde "levensstijl" is een concept dat het merk altijd heeft verdedigd. Met legendarisch tennis hadden we daar kunnen stoppen en de magie van mode laten werken, maar Bensimon is veel meer dan dat. Aan het einde van de jaren tachtig werden de boetieks van Autour du monde, merken van onze collecties, ontwikkeld in Frankrijk en in het buitenland. We baseren onze identiteit op het thema reizen, de collecties bestaan ​​uit eenvoudige en comfortabele basics om te dragen in alle seizoenen. Je kunt shorts vinden in de winter en parka's in de zomer. Onze kleding gaat door de eeuwen heen en wordt van generatie op generatie doorgegeven. We openden onze eerste "concept store", Home over de hele wereld, in 1989 en zetten de toon: mode, schoonheid, decoratie, alles ging harmonieus samen. De "transversaliteit" tussen deze verschillende universums wordt ons handelsmerk, kleding houdt niet op bij de grenzen van textiel. "Tijdloze mode", een term die ons definieert in een wereld waar mode zich zeer snel ontwikkelt. In 2009 openden we een galerie voor kunst en hedendaags design en kochten we de boekhandel Artazart. Het merk blijft stijgen en bewijst voortdurend zijn verschil.

Je bent een modeontwerper maar ook eigen decoratiewinkels, hoe ga je van de ene naar de andere?

In Frankrijk zitten we in een patroon waarin we, als we mode doen, niets anders dan de Verenigde Staten, veel opener. Onze diversificatie vond plaats in de wereld van het huis, met eerst de opslag (de House Case, Wall Case, ...) en vervolgens de decoratie (kisten, kussens, stoelen ...) omdat de mode niet stopt gewoon modieus: er is een manier om rond te leven ... Ik wilde met Home over de hele wereld een "ideale" winkel aanbieden die op een transversale en coherente manier de werelden van mode, schoonheid en thuis combineert.

Hoe is je interieur?

Toen ik mijn appartement koos, was het een ruïne, gelegen in een oud gemeubileerd gebouw uit de jaren 60 met een voorbestemde naam: "Around the World"! Ik werd geïnspireerd door Amerikaanse architecten waar ik dol op ben, en ik heb alles opnieuw gedaan in een modernistische geest, met grote functionele ruimtes waar ik plaats wat ik leuk vind: veel ontwerp - Charles Eames, Serge Mouille, Shiro Kuramata, Florence Knoll, enz ... -, Amish-meubels, Japanse stoffen, sommige stukken uit de galerij en een "puinhoop" van objecten teruggebracht, gevonden of aangeboden door vrienden uit alle continenten. Meer een vleugje Scandinavische geest gebracht door mijn vrouw van Zweedse afkomst ... Ik reserveer "de keuze van kunst" omdat ik de kunstenaars moet ontmoeten en een band met hen moet hebben voordat ze hun werken aan hangen mijn muren. Ik zeg graag dat ik geen verzamelaar ben, maar een accumulator. Accumulatie is echt!

U hebt zojuist een schilderijcollectie getekend met Ressource, waarom deze keuze?

Jarenlang heb ik Ressource-verven thuis en in mijn winkels gebruikt. Ik deel met dit huis de liefde voor kwaliteit en kleuren. Inderdaad, we werken nooit zwart bij Bensimon, kleur is essentieel voor ons. Toen ik Patrice de Ramel (artistiek directeur van Ressource) en Daniel Chauvin (CEO van de Blancolor-groep) ontmoette, wilde ik met hen een collectie met heldere en warme kleuren creëren. Om de nieuwe kleuren te ontwerpen, maakte ik dit jaar een geweldige reis naar Zuid-Amerika. Het zijn de ontmoetingen en plaatsen die in Mexico zijn ontdekt die me hebben geïnspireerd voor deze Resource-schilderijen.

Je palet is heel gedurfd, welk advies zou je geven om het te gebruiken?

Wanneer je een kledingstuk, een object of iets anders ontwerpt, breng je er een emotie in. Elke keer dat we worden gekruist door een nieuwe vibratie, geven we iets. Ik denk dat ik met deze collectie een verlangen en een verlangen naar vitaliteit en lichtheid heb doorgegeven. Het is dan aan iedereen om hun emotie over te dragen door hun muren in deze kleuren te kleden ...

Wat worden uw volgende projecten met betrekking tot de wereld van het huis?

Ik heb altijd plannen ... Ik reis veel en ontmoet veel mensen met wie ik wil werken of die me inspireren. Tijdens deze bijeenkomsten, deze reizen krijgen mijn projecten gestalte.